ABD ve İran'a bomba teklif! İran’ın zenginleştirilmiş uranyumu o ülkede depolanacak!
Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Grossi, ABD ve İran'ın anlaşması halinde İran’daki zenginleştirilmiş uranyum stoklarının Kazakistan’da depolanabileceğini ve bu teklifi Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in ilettiğini söyledi.
Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, ABD ile İran arasındaki müzakerelerde anlaşmazlık konusu olmaya devam eden Tahran yönetiminin zenginleştirilmiş uranyum stoklarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
İRAN'DAKİ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ URANYUM KAZAKİSTAN'DA DEPOLANABİLİR
İngiliz basınına konuşan Grossi, Washington’un taraflar arasında kapsamlı bir uzlaşının sağlanabilmesi için bertaraf edilmesi gerektiğini defalarca vurguladığı materyallerin Kazakistan’da depolanabileceğini söyledi.

TOKAYEV TEKLİF ETTİ
Grossi, Washington ile Tahran arasında bir anlaşmaya varılması halinde Kazakistan’ın, İran’ın silah seviyesine yakın oranda zenginleştirilmiş uranyum stokunu depolamaya hazır olduğunu belirtti. UAEA Başkanı, söz konusu teklifin Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından bu hafta Astana’da gerçekleştirilen bir görüşmede kendisine iletildiğini ifade etti.
Grossi, uranyumun Kazakistan’ın ev sahipliğinde güvenli bir şekilde tutulabileceğini savunurken, "Bunun (İran’ın zenginleştirilmiş uranyumu) güvenli şekilde depolanabileceği bir yerimiz var" dedi.
UAEA Başkanı, bu düzenlemenin hem İran hem de ABD tarafından kabul görebileceğini düşündüğünü ifade etti.

KAZAKİSTAN'DAKİ URANYUM DEPOLAMA TESİSİ
Kazakistan’ın UAEA üyesi ülkelerdeki enerji santrallerinin yakıt tedarikini güvence altına almak ve nükleer yayılmayı önlemek amacıyla uluslararası denetime tabi düşük düzeyde zenginleştirilmiş uranyum bankasına ev sahipliği yaptığı biliniyor. Söz konusu tesis, UAEA ile işbirliği içinde 2017 yılında açılmıştı.
İran’ın nükleer stokunun geleceğinin, ABD-İran arasındaki mutabakat zaptının taraflarca imzalanmasının ardından gerçekleştirilmesi beklenen nükleer görüşmelerle belirlenmesi bekleniyor.
-
Ali 28 dakika önce Şikayet EtBence Rusya ya da çine ver karsiliginda binlerce hava savunma sistemi ve binlerce uçak alın önce alın sonra verin kafire güvenmeyinBeğen
-
misafir 15 dakika önce Şikayet EtMilyonlarca uçak olsa nolacak. Elinde uzun menzilli hipersonic füzeler ve nükleer silahların varsa ancak o zaman güçlüsün. İran ne yapıp yapacak ve bu silahları üretemiyorsa hazır alacak. Düşmanlarını başka türlü durduramaz.Beğen
-
isimsiz 39 dakika önce Şikayet EtABD , İsrail ,İngiltere gibi ülkeler nükleer üretsin. Ama Müslüman ülke üretmesin. Neden? Çünkü tehdit olarak görüyorlar. Peki dünyada atom bombasını kullanan ülke kim? Tabi ki ABDBeğen
-
Taceddin 1 saat önce Şikayet EtIsrail ne olacak!?? Onlar niye serbest ??Beğen Toplam 3 beğeni