Trump'tan dikkat çeken çıkış: Sessiz kalmak iyi olacak!

ABD Başkanı Donald Trump: İran'ın müzakereyi askıya aldığına ilişkin haberlerden bilgim yok, sessiz kalmak iyi olacak.

Trump'tan dikkat çeken çıkış: Sessiz kalmak iyi olacak!
Trump'tan dikkat çeken çıkış: Sessiz kalmak iyi olacak!
GİRİŞ 01.06.2026 19:26 GÜNCELLEME 01.06.2026 20:32

Amerikan NBC News kanalına kısa bir açıklama yapan Trump, İran'la anlaşma sürecindeki son durumu değerlendirdi.

Trump, İran'ın, İsrail'in Lübnan'a yönelik artan saldırıları nedeniyle görüşmeleri askıya alması konusunda kendilerine önceden bir haber iletilmediğini belirtti.

ABD Başkanı, "Bize bu konuda bilgi vermediler. Ancak bu durum, oraya gidip her yere bomba yağdırmaya başlayacağımız anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

İranlıların savaşta değil masada "daha iyi" olduklarını dile getiren Trump, "Doğruyu söylemek gerekirse bence çok fazla konuştuk. Bence bir süre sessiz kalmak çok iyi olur, hem de bu uzun bir süre olabilir." değerlendirmesini yaptı.

Trump ayrıca, İran'ın limanlarına yönelik deniz ablukasının "sağlam" şekilde devam ettiğini ve bunu sürdüreceklerini kaydederek, bu süreçte "İran'ın devasa miktarda para kaybettiğini" ifade etti.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, İran'ın ABD ile mesaj alışverişini durdurduğunu açıklamıştı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle İran'ın arabulucular üzerinden ABD ile gerçekleştirdiği mesaj alışverişini durdurduğu, görüşmelerin tekrar başlaması için İsrail'in Lübnan'a saldırıları durdurmasını ve işgal ettiği bölgelerden çekilmesini şart koştuğu ifade edilmişti.

İran'ın, ayrıca Hürmüz Boğazı'nı tamamen kapatmayı ve Babülmendep Boğazı da dahil olmak üzere diğer cephelerin aktif hale getirilmesini gündeme aldığı belirtilmişti.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 14
  • ali aksoy 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu,yahudi ve abd.leri kafayı iranın belki Atom bombası yapabilir'e takıldı neden?Bir adım ötesinde PAKİSTANDADA atom bombası var...neden yahudi bundan uyuz olmuyor?
    Cevapla
  • Kare Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Süreden bahsediyorsa üzerindeki baskıdan kalp krizi gedirmek üzere diye anlamamız lazım. Sure uzadıkça ülkesindeki kaos katlanarak büyüyor ki bu dünya için çok iyi haber. Aynen devam sapık, sessiz kal
    Cevapla
  • halil 1 ay önce Şikayet Et
    İran petrol ticaretini cin parası ile yapıyordu avluka abd işine geliyor cin , hindistan krizini ve büyümenin önune geciyor . İran molla rejimi savaş olmasaydı halk tarafından devrilecekti peki iran halkını kim düşünüyor .
    Cevapla
  • okur 1 ay önce Şikayet Et
    müzakere müzakere derken iran kendi boğazını sıktı. uçak düşüremeyen iran kaç gemi batırdın o da mı sıfır.
    Cevapla
  • nkl 1 ay önce Şikayet Et
    Dilini Arı Soksun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boğaziçililerden 28 Şubat sevdalısı Tijen Mergen'e tepki: Çağdaşlık saygıyla ölçülür
Son Dakika... Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ASEAN Diyalog Ortağı oldu