Siyonist bakandan Netanyahu'ya "Trump'a hayır de" çağrısı

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, İsrail ve Hizbullah ile görüştüklerini, tarafların "birbirlerine saldırmama" konusunda "mutabık kaldıklarını" açıklayan Trump'a "hayır de" çağrısı yaptı.

Siyonist bakandan Netanyahu'ya "Trump'a hayır de" çağrısı
Siyonist bakandan Netanyahu'ya "Trump'a hayır de" çağrısı
GİRİŞ 01.06.2026 22:05 GÜNCELLEME 01.06.2026 23:18

Ben-Gvir, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlemeyi planladığı saldırının engellenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaşımında Netanyahu'ya seslenen Ben-Gvir, "Güçlü bir başbakan, ABD Başkanı'na mümkün olduğunda 'evet' der ve gerektiğinde 'hayır' der, demiştiniz. Şimdi dostumuza, Başkan Trump'a 'hayır' deme zamanı." çağrısında bulundu.

Ben-Gvir, "Şimdi Hizbullah'a vurma, savaşçılarımızın ellerini kollarını serbest bırakma zamanı." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ordusuna Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenleme talimatı verdiğini açıklamıştı.

İran, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle arabulucular üzerinden ABD ile gerçekleştirdiği mesaj alışverişini durdurduğunu duyurmuştu.

İsrail basını, Dahiye'ye düzenlenecek saldırıların ABD tarafından son anda durdurulduğunu ileri sürmüştü.

ABD Başkanı Trump, İsrail ve Hizbullah ile görüştüklerini, tarafların "birbirlerine saldırmama" konusunda "mutabık kaldıklarını" paylaşmışt

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 11
  • Hakkı 1 ay önce Şikayet Et
    Allah in laneti tun zalimlerin üzerine olsun
    Cevapla
  • cibril 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde görmek isteriz ama sen nerede görüyorsun söyle bizde oraya bakalım
    Cevapla
  • RAM 1 ay önce Şikayet Et
    Ben bu azgınlın arkasından gelen bir yenilgi görüyorum. Israilin yok oldugu yahudilerin köşe bucak kaçtığı bir yenilgi.
    Cevapla
  • Faruk esen 1 ay önce Şikayet Et
    soyunuzu kurutacağız
    Cevapla
  • imam hatipli 1 ay önce Şikayet Et
    ilk gebertileceklerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ülkenin yeni lideri İsrail ile anlaştı! Göreve gelmeden skandal karar! Kudüs'e yapacaklar
Gülistan Doku soruşturmasında yeni adım