Rusya'dan dünyayı tedirgin eden nükleer silah uyarısı: Bizi sınamaya kalkmayın!
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ülkesinin toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit durumunda nükleer silah kullanabileceklerini belirterek, "Rusya'nın kararlılığını sınamaya çalışmayın" dedi.
- Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, nükleer silah kullanma ihtimalinin Rus askeri doktrininde yer aldığını ve saldırganların Rusya'nın toprak bütünlüğüne tehdit oluşturması durumunda nükleer karşılık verilebileceğini belirtti.
- Ryabkov, İran ile zenginleştirilmiş uranyum konusunun müzakerelerde gündeme geleceğini ifade ederken, Ermenistan'ın Avrupa Birliği ile ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini ve Rusya ile geleneksel ilişkileri korumasını umduğunu vurguladı.
- Ukrayna ordusunun Zaporijya Nükleer Güç Santrali'ne yönelik saldırılarını kınayan Ryabkov, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın çifte standart uyguladığını belirtti ve Kiev yönetiminin Batılı ülkelerce desteklendiğini ifade etti.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) gündemdeki konulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Rusya'nın nükleer silahı kullanma ihtimalini değerlendiren Ryabkov, buna dair durumların Rus askeri doktrininde tanımlandığını söyledi.

Ryabkov, "Bu tür silahlara sahip olmayanlar dahil saldırganların, Rusya'nın toprak bütünlüğüne teşebbüs etmesi durumunda, en kötü senaryoda bu, nükleer silahla karşılık vermemize yol açabilir." ifadelerini kullandı.
Bunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Ryabkov, "Rusya'yı bununla ilgili kararlı olup olmadığı konusunda sınamaya çalışmayın." şeklinde konuştu.
'ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ URANYUMLA TEKLİFİMİZE İHTİYAÇ DUYULMUYOR'
Ryabkov, İran'la ilgili duruma da değinerek "Yine karşılıklı saldırılar söz konusu. Bu, tarafları anlaşmanın sağlanması ihtimalinden uzaklaştırıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Rusya'nın İran'dan zenginleştirilmiş uranyumun çıkarılması teklifinde bulunduğunu anımsatan Ryabkov, "Şimdilik, bu teklifimize ihtiyaç duyulmuyor. Müzakere taraflarının bu konuya döneceklerini umuyoruz." dedi.
Ryabkov, Ermenistan'ın Avrupa Birliği (AB) ile yakınlaşmasına ilişkin ise "Son olaylar, Ermenistan'ın bir tercih yapması gerektiğini gösteriyor. Bu tercihin Rusya ile geleneksel, derin, kardeş ilişkileri güçlendirme yönünde olacağını umuyorum. Bu tarih açısından doğru olacak. Ermenistan halkının bundan her zaman kazanç elde ettiğinden ve etmeye devam edeceğinden eminim." ifadelerini kullandı.
'UAEA, ÇİFTE STANDART UYGULUYOR'
Rusya'nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Güç Santrali'ne yönelik Ukrayna ordusunca saldırılar düzenlendiğine dikkati çeken Ryabkov, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansını (UAEA) bu konuda "çifte standart" uygulamakla eleştirdi.
Sergey Ryabkov, Ukrayna ordusunun St. Petersburg'a yönelik insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurguladı.
Kiev yönetiminin Batılı ülkeler tarafından desteklendiğini belirten Ryabkov, bunların, Rusya'ya karşı kışkırtıcı eylemlerini sonlandırmak istemediğini söyledi.
Trump Türkiye'deki NATO Zirvesi'ne katılacak mı? ABD'den son dakika açıklama geldi
-
S.Ahmet Gundogdu 5 gün önce Şikayet Etatamaz atamaz :) at da görelim :)Beğen Toplam 1 beğeni
-
Selim 5 gün önce Şikayet EtRusya'nın bu nükleer doktrini her devleti ilgilendirir. Yani nükleer her devletin tasarrufuna ait olmalı. Soykırımcıda var, başkasında yok, Olmaz.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Kahrol Chpkk 5 gün önce Şikayet Etnukleer olan ulkdye kimse birsey yapamaz...Beğen Toplam 6 beğeni
-
murtaza 5 gün önce Şikayet Etinceldiği yerden kopsunBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 5 gün önce Şikayet Etbahadır kardes Ukrayna diye bir ülke kalmadıki... düne kadar abd-ingiltere- ab / Rusya idi bu gün ingiltere-ab /Rusya.. Başından beri savaştı.Beğen Toplam 2 beğeni