İran'dan ABD'ye tehdit: Hedef olursunuz

İran Meclis Başkanı Kalibaf, İsrail'in, Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği saldırılara ilişkin, "ABD'nin bugün Siyonist rejime yaktığı yeşil ışık bölgedeki üsleri meşru hedef haline getirmektedir." dedi.

İran'dan ABD'ye tehdit: Hedef olursunuz
İran'dan ABD'ye tehdit: Hedef olursunuz
GİRİŞ 07.06.2026 19:54 GÜNCELLEME 07.06.2026 20:00

İran Meclisi ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ve İsrail'e yönelik sert açıklamalarda bulundu. ABD ile İsrail'in ateşkese ve diyaloğa inanmadığını belirten Kalibaf, "Ne ateşkese bağlılar ne de diyaloğa inanıyorlar. Deniz ablukasını sürdürerek ve Lübnan'la ilgili anlaşmaları ihlal ederek yalnızca güç dilinden anladıklarını gösterdiler." değerlendirmesinde bulundu.

"ABD'Yİ MEŞRU HEDEF HALİNE GETİRİYOR"

İran Silahlı Kuvvetleri'nin her zamanki gibi mücadeleye hazır olduğunu kaydeden Kalibaf, "İran milletine yönelik deniz ablukası ve ABD'nin bugün Siyonist rejime yaktığı yeşil ışık, ABD'nin ve rejimin bölgedeki üslerini ve varlıklarını meşru hedefler haline getirmektedir." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun ateşkese rağmen bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi yaralanmıştı.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rezai, İsrail'in Dahiye'ye düzenlediği saldırılara, "Siyonist rejimin Dahiye saldırısına kesin bir karşılık vereceğiz.” ifadeleriyle tepki göstermişti.

KAYNAK: AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Hüso 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya Maskeli Balo ve sahte yüzleri
    Cevapla
  • Kgb 1 ay önce Şikayet Et
    Bu savas bitmez ,Müslüman ülkelerden ,Avrupaya kadar her yere yayılır.
    Cevapla
  • doğrusu 1 ay önce Şikayet Et
    Bildiğin ŞİA, AHMEDİNEJAD'IN İTİRAFLARINA BAKIN anlaşılır
    Cevapla
  • Sultan Süleyman 1 ay önce Şikayet Et
    Lübnan kendini yaktı İran için ama İran maalesef Lübnanı sattı.
    Cevapla
  • Ben yazarım 1 ay önce Şikayet Et
    Çünkü bu danışıklı dövüşün bir parçasıydı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ordusundan tüm dünyaya son dakika uyarısı! Resmen bildiri yayımladılar
Özgür Özel'e İzmir şoku! Cemil Tugay verdiği sözden döndü