Son dakika: Suriye'de uçuşlar durduruldu
İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından Şam Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar 12 saatliğine durduruldu.
GİRİŞ 08.06.2026 00:01
GÜNCELLEME 08.06.2026 00:01
Suriye resmi haber ajansı SANA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne dayandırdığı haberinde, güney hava koridorlarının geçici olarak kapatılarak Şam Uluslararası Havalimanı'nda operasyonların 12 saat süreyle askıya alındığını belirtti.
UÇUŞLAR DURDURULDU
Suriye’de uçuşların askıya alınması ve güney hava sahasının kapatılması kararı, İran’ın İsrail'in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarına karşılık İsrail’e füze atışlarının ardından geldi.
İran Sivil Havacılık Kurumu, ülkenin batı hava sahasının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını, Irak Sivil Havacılık Otoritesi de ülkenin hava sahasının 72 saatliğine kapatıldığını duyurmuştu.
KAYNAK: AA