Politico: Fransa GKRY'ye asker konuşlandıracak
Politico'nun haberine göre; Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Paris'in Akdeniz adasına asker konuşlandırmasını da içeren bir statü anlaşması imzalayacak.
ABD ve Almanya merkezli yayın organı Politico, Fransa ve Güney Kıbrıs'ın, Fransız birliklerinin adaya konuşlandırılması için bir savunma anlaşması imzalayacağını duyurdu. Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis'e göre, anlaşma "Fransız kuvvetlerinin Kıbrıs topraklarında, tamamen insani amaçlarla bulunmasını sağlayacak".
GKRY hükümetinden iki yetkiliye dayandırılan habere göre; söz konusu anlaşma bugün (Pazartesi günü) imzalanacak. Anlaşma, Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Catherine Vautrin ve Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Vasilis Palmas tarafından Lefkoşa'da imzalanacak; her iki bakan da aynı gün Avrupa Dışişleri Konseyi'nin savunma odaklı gayri resmi toplantısına katılacak.
FRANSIZ KUVVETLERİ GÜNEY KIBRIS'A KONUŞLANACAK
Anlaşmanın, Fransız kuvvetlerinin Kıbrıs'ta konuşlanması, eğitim görmesi ve faaliyet göstermesi koşullarını kapsayacağı bildirildi. Askeri koordinasyon ve birlikte çalışabilirlik, savunma teknolojisi ve sanayi bağlantıları, ortak askeri tatbikatlar ve eğitim faaliyetleri, personel değişimleri ve birbirlerinin topraklarında faaliyet gösteren kuvvetler için idari düzenlemeler de anlaşma kapsamında yer alacak.
-
süleyman yılmaz 9 dakika önce Şikayet EtGelsinler Allah gemeyide dönmeyide nasip etmesin inşallahBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 11 dakika önce Şikayet EtYerleştirememesi lazım. Türkiye şiddetle ve kesinlikle karşı çıkması lazım. Gelen gemi ve askerlerin vurulacağının iletilmesi gerekir.Beğen
-
Abidin 22 dakika önce Şikayet EtBizim için problem yok... ha o ha o ikisde toprak olacaktır.Beğen
-
Misafir 22 dakika önce Şikayet EtBm anlasmalarinin hepai cop olmistur o zaman. Turkiye istedigi anda adanjn tamamini alma hakkina sahiptir.Beğen
-
Misafir 23 dakika önce Şikayet EtFransa garantör ülke değil. kıbrısa asker çıkaramaz. Böyle bir şey işgal olır ancak.Beğen Toplam 3 beğeni