Son dakika haberi: Fransa kararı duyurdu! 6 ülkeden İsrail'e soğuk duş...

Son dakika haberi... Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, işgal altındaki Batı Şeria'nın ilhakını aktif olarak destekleyen aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in ülkeye girişinin yasaklandığını duyurdu.

Son dakika haberi: Fransa kararı duyurdu! 6 ülkeden İsrail'e soğuk duş...
Son dakika haberi: Fransa kararı duyurdu! 6 ülkeden İsrail'e soğuk duş...
GİRİŞ 09.06.2026 16:32 GÜNCELLEME 09.06.2026 17:12

Son dakika haberi... Fransa, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda ve Norveç, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yasa dışı yerleşim faaliyetleri ve şiddet olaylarından sorumlu İsraillilere yönelik yeni yaptırım kararı aldı.

İNGİLTERE, KANADA, AVUSTRALYA, YENİ ZELLANDA, NORVEÇ VE FRANSA'DAN YENİ YAPTIRIMLAR

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İngiliz, Kanadalı, Avustralyalı, Yeni Zelandalı ve Norveçli ortaklarımızla birlikte bugün Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetlerinin ve şiddet olaylarının yoğunlaşmasından sorumlu olanlara karşı yeni yaptırımlar uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot

Bakan Barrot, aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Balazel Smotrich'in ülkeye girişinin yasaklandığını belirterek, "Ulusal düzeyde Bezalel Smotrich'in, yasa dışı yerleşimci örgütlerden 4 ismin ve 21 şiddet yanlısı yerleşimcinin topraklarımıza girişini yasakladık. Bezalel Smotrich, Batı Şeria'nın ilhakını aktif olarak desteklemekte, bunu açıkça savunmakta, Batı Şeria'da yeni yerleşim yerlerinin kurulmasını, Gazze'nin yeniden sömürgeleştirilmesini, Filistin Yönetimi'nin ekonomik çöküşünü ve bunun Filistin halkı için zararlı sonuçlarını savunmaktadır. Bu, iki devletli çözüme sıkı sıkıya bağlı olan uluslararası toplumun ezici çoğunluğunun kabul edemeyeceği bir politikadır" ifadelerini kullandı.

İsrail Maliye Bakanı Balazel Smotrich

"ŞİDDET YANLISI YERLEŞİMCİLER NEREDEYSE TAMAMEN CEZASIZ KALIYOR"

5 ülke tarafından yapılan ortak açıklamada ise "Batı Şeria'daki kötüleşen duruma karşılık Avustralya, Kanada, Fransa, Norveç ve İngiltere dışişleri bakanları olarak Filistinli sivillere karşı işledikleri korkunç şiddetten dolayı aşırılıkçı yerleşimcileri sorumlu tutmak için yaptırımlar ve diğer önlemleri birlikte uygulamaya koyduk. Şiddet yanlısı aşırılıkçı yerleşimciler, yandaşlarının desteğiyle Filistinlilere karşı saldırılar düzenlemeye ve insan haklarını ihlal etmeye devam ediyor. Filistinlileri yerlerinden etmek, mallarını tahrip etmek ve yasa dışı yerleşimler kurmak için şiddete başvuruyorlar, böylece Filistin Devleti'nin varlığını ve barış içinde bir arada yaşama ihtimalini tehlikeye atıyorlar. Uzun zamandır şiddet yanlısı yerleşimciler neredeyse tamamen cezasız kalırken, İsrail hükümetinin desteği ve yardımıyla yerleşimlerin genişlemesi ve karakolların kurulması devam ediyor. Bazı durumlarda, yerleşimciler İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında şiddet olaylarına karışmaktadır" ifadeleri kullanıldı. İsrail hükümetine, Batı Şeria'daki şiddetten sorumlu olanların gerçekten hesap vermesini sağlayacak adımlar atma çağrısı yapılan açıklamada, "İsrail hükümeti, her saldırının derhal kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını sağlamalı, şiddeti körükleyen karakollara ve örgütlere karşı harekete geçmeli ve şiddete teşvike son vermelidir. İki devletli çözümün uygulanmasının hem İsraillilere hem de Filistinlilere barış ve güvenlik getirebileceğine inanıyoruz. Bu hedef doğrultusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İsrail hükümeti sahadaki duruma ilişkin hızlı bir şekilde harekete geçmezse daha fazla önlem almaya hazırız" denildi.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • misafir 26 dakika önce Şikayet Et
    Verdiğiniz uçakları uçak gemilerini çekin lafta bunlar
    Cevapla
  • KURT 28 dakika önce Şikayet Et
    Kişilere veriyorlarmış tamam daha da itrail den birşey olmaz
    Cevapla
  • AK sever 28 dakika önce Şikayet Et
    İnanmayın iç kamu oyunun gazını alma hareketi
    Cevapla
  • Misafir 32 dakika önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir
    Cevapla
  • Misafir 37 dakika önce Şikayet Et
    Hah hah haaaahhhhh.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ATM mescit: FETÖ'nün "AVM" planı deşifre oldu! Dolaplarda akan kirli para trafiği
Trump'tan Netanyahu'ya sert gözdağı: Dikkatli ol! Yoksa yakında tek başına kalırsın