Afganistan'da asker ve memura akıllı telefon yasağı
Afganistan'ın dini lideri Hibetullah Ahundzade'nin, kamu görevlilerinin akıllı telefon kullanmasını yasakladığı öne sürüldü.
GİRİŞ 10.06.2026 07:09
GÜNCELLEME 10.06.2026 07:09
KabulNow tarafından yayınlanan habere göre, Hibetullah Ahundzade'nin sözlü talimatı ülkenin sekiz bölgesindeki askeri mahkemelere iletildi. Haberde, yasağa uymayan kişilerin "suçlu" kabul edilerek askeri mahkemelere sevk edileceğinin belirtildiği ifade edildi.
Söz konusu talimatın, Ahundzade'nin askeri mahkeme başkanları, emniyet müdürleri ve istihbarat yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda verildiği öne sürüldü.
Habere göre, sekiz bölgedeki askeri mahkeme başkanlarına yasağın uygulanması ve sonuçlarının Ahundzade'nin ofisine raporlanması görevi verildi. Ayrıca uygulamaya ilişkin alınan tedbirlerin kaydedilmesi amacıyla özel formlar hazırlandığı belirtildi.
Konuyla ilgili Afgan yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı.
YORUMLAR 41
-
vatandaş 19 dakika önce Şikayet Etdünyanın bir çok ülkesinde özel sektörde bir çok firmada mesai saatlerinde telefon kullanmak yasak zaten bunu kamu kurumlarında uygulanması çok çok doğal ve olması gereken bir uygulama garipsememek lazımBeğen
-
bülent erdem 19 dakika önce Şikayet Etyüzde yüz destekliyorum en akıllı işi yapmışlarBeğen
-
Bela 24 dakika önce Şikayet EtAkıllı Tlf lar hayatımızın yarısını çaldıBeğen
-
muallim 25 dakika önce Şikayet EtYerli ve Milli olmayan akıllı telefon asker, polis vs kesinlikle yasak olmalıdır, ASELSAN biran önce yerli ve milli olanını üretecek inşaallah...Beğen
-
Garo 27 dakika önce Şikayet EtAkillicaBeğen