Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına CHP talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutlak butlan sonrası CHP'de gelişen iç karışıklığın kendilerini ilgilendirmediğini, önceliklerinin "Terörsüz Türkiye" olduğunu belirterek, kurmaylarına CHP'yi boş vermeleri ve işlerine bakmaları talimatını verdi.

GİRİŞ 12.06.2026 07:16 GÜNCELLEME 12.06.2026 09:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında, CHP'de yaşanan koltuk kavgasının tamamen kendi iç meseleleri olduğunu ve AK Parti olarak bu işin hiçbir noktasında yer almadıklarını söyledi.

CHP'nin koltuğunda kimin oturduğunun kendilerinin için bir önemi olmadığını ifade eden Erdoğan, kendilerinin milleti ve millete yönelik çalışmaları öncelediklerini, bu yüzden AK Parti olarak "Terörsüz Türkiye" sürecine yoğunlaşmaları gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Biz bugüne kadar konunun herhangi bir yerinde olmadık; bundan sonra da olmayacağız. Ana muhalefet partisinin içinde yaşanan olumsuzlukların, ortaya çıkan tepkilerin de demokrasiyi zora sokmamasını umuyoruz." dedi.

Erdoğan, kurmaylarına "Terörsüz Türkiye" ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçebilmesi için çalışmaları hızlandırmalarını talimatını vererek, "Biz Cumhur İttifakı olarak bu işte gövdemizi taşın altına koyduk. Yasaları bir an önce müzakere ettikten sonra hayata geçirmemiz gerekli." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EMRAH ÖZCAN
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • CABBAR 30 dakika önce Şikayet Et
    Helal olsun REİSSSSS.....
    Cevapla
  • Vatandaş 33 dakika önce Şikayet Et
    Bürokratlara gerek yok tamar tanrıyar tekbaşına bir ordu maşallah
    Cevapla
  • Camoha 35 dakika önce Şikayet Et
    Çok doğru söylüyorsunuz sayın başbakanım. Bu ülkenin cehapenin sıkıntılariyla uğraşacak vakti yok. Ne halleri varsa görsünler.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Biz bunu yıllarca söylüyoruz reis herkes kendinden sorulur. devlete bir şey olursa müdahale ederiz.
    Cevapla
  • muhittin 1 saat önce Şikayet Et
    Bence, chp işine müdahil olmalı, kripto özel-ekrem ikilisinin oldukça halkın gözünden düşmesi için, perde arkasından kılıçtaroğluna destek çıkmalı. Aksi halde, bu çekişmeden özel-ekrem çifti başarılı çıkarsa, ülkenin geleceğini tehlikeye girer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Kupası 3 kırmızı kartla başladı! Meksika, Güney Afrika'ya geçit vermedi
Tüm dünya bu anı izledi! Ay yıldızlı bayrağımız Azteca Stadyumu'nda.