Netanyahu ile görüştü! Somaliland, Kudüs'te sözde İsrail Büyükelçiliği açtı!

Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve İsrail tarafından tanınan Somaliland, sözde İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'te açtı. Somaliland Bölgesi Başkanı Muhammed Abdullah, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi.

GİRİŞ 16.06.2026 07:17 GÜNCELLEME 16.06.2026 08:37

Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve İsrail tarafından tanınan Somaliland Bölgesi Başkanı Abdirahman Muhammed Abdullahi'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldiği bildirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu ile Abdullahi'nin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası toplantıya geçildi.

Görüşme sonunda işbirliğini güçlendirmek amacıyla ortak bildiri imzalandı ve ardından ikili açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Somaliland'ı tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatan Netanyahu, su, tarım, teknoloji, güvenlik ve birçok alanda işbirliği yapacaklarını kaydederek, çiftlikler, hastaneler, işletmeler, teknoloji ve iş yerleri inşa etmek için anlaşmaya vardıklarını aktardı.

KUDÜS'E SÖZDE BÜYÜKELÇİLİK AÇTI

Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve İsrail tarafından tanınan Somaliland, dün sözde İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'te açmıştı.

Somaliland Bölgesi Başkanı Abdullahi, ziyaretinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'la da bir araya gelmişti.

"6 MİLYON MÜSLÜMANIN SELAMINI İLETİYORUM"

Görüşme sırasında İbranice "Şalom" (Barış/Selam) ifadesini kullanarak selamlaşan Abdullahi, kurulda yaptığı konuşmada, "Size 6 milyon Somalilandlı Müslümanın selamını iletiyorum" dedi.

Milyonlarca Müslüman adına katliam suçlamalarının odağındaki bir yönetime selam iletilmesi, başta İslam dünyası olmak üzere küresel ölçekte çok sert eleştirilerin hedefi oldu.

- İSRAİL, SOMALİLAND'I TANIYAN TEK ÜLKE

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Somaliland bölgesini "bağımsız ve egemen devlet" olarak tanıdıklarını duyurmuştu.

Bu kararla İsrail, Somaliland'ı tanıyan tek ülke oldu.

Somaliland, 1991'de Somali'den tek taraflı olarak ayrıldığını ilan etmiş ancak uluslararası toplum tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınmamıştı.

Somali ise Somaliland'ı ülkenin ayrılmaz parçası olarak görüyor ve bölgeyle ilgili tüm uluslararası anlaşmaların yalnızca Mogadişu yönetiminin yetkisinde olduğunu vurguluyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Müslümanların yüzkarası
    Cevapla
  • vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    somaliye yardım edin koşun kurban bağışı yapın ama onlar müslümanları kalbinden hemde vursun dünya böyle işte Dünyada düşen yok ağlayan ağlamıyandan daha rahat hayat yaşıyor artık bunu görün
    Cevapla
  • 0000000000 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu Somali değil somaliland Somali somalilandı tanımıyor
    Cevapla
  • salim yıkar 1 ay önce Şikayet Et
    Bu it biran evvel itlaf edilmeli alemi islam bu gibi alçaklar yüzünden çok çekti öekiyor acilen yönetimi yokedilmeli
    Cevapla
  • SELAMET 1 ay önce Şikayet Et
    ULANN. MÜNAFIK İT.... BIRAK MÜSLÜMAN OLMAYI İÇİNDE ZERRECİK İNSANLIK VİCDAN İNSAF OLSAYDI İSRAİL KATİLİYLE Beraber olmazdınız.
    Cevapla
  • Nedim 1 ay önce Şikayet Et
    Herif Kur'an da tarif edilen Belam'ın günümüzdeki versiyonu. Belam o zamanın müminlerine beddua edip, Kafirlerine dua etmeye kalkmış ve dili köpek dili gibi dışarı sarkmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
Trabzonspor'dan açıklama! Ferdi Kadıoğlu ve Sacha Boey'in rekoru kırılıyor