İngiltere Ukrayna’ya askeri destek: 150 bin dron tedarik edecek

İngiltere, Ukrayna'ya askeri desteğini artırıyor. Savunma Bakanı Dan Jarvis, yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki program kapsamında 150 bin dron tedarik edileceğini duyurdu.

 İngiltere Ukrayna’ya askeri destek: 150 bin dron tedarik edecek
İngiltere Ukrayna’ya askeri destek: 150 bin dron tedarik edecek
GİRİŞ 18.06.2026 17:48 GÜNCELLEME 18.06.2026 17:48

İngiltere Savunma Bakanı Dan Jarvis, ülkesinin Ukrayna’ya 150 bin dron tedarik edeceğini açıkladı.

İNGİLTERE UKRAYNA’YA 150 BİN DRON TEDARİK EDECEK

İngiltere Savunma Bakanı Dan Jarvis, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Ukrayna Temas Grubu Toplantısı’nda konuştu. Jarvis, ülkesinin 2026 yılı sonuna kadar Ukrayna’ya 996 milyon dolar değerinde 150 bin dron tedarik edeceğini açıkladı.
Söz konusu dronlar, İngiltere’nin Ukrayna’ya sağladığı 3 milyar dolarlık kredi ile finanse ediliyor. Dondurulmuş Rus devlet varlıklarından elde edilen gelirlerle desteklenen kredi ile Ukrayna’ya ayrıca 350 adet hava savunma füzesi ve radar sistemleri de tedarik edilecek.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Madenlerden milyar dolar kazanacaklar: Kritik minerallerde yeni dönem
Dünyanın altındaki saatli bomba! Türkiye'den de geçiyor... En tehlikeli 10 tanesi