Vance: İsrail'e güvenmiyorum

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İsrail dahil hiçbir ülkeye uluslararası diplomasi alanında güvenmediğini belirtti.

Vance: İsrail'e güvenmiyorum
Vance: İsrail'e güvenmiyorum
GİRİŞ 19.06.2026 09:34 GÜNCELLEME 19.06.2026 09:37

Vance, "The Diary of a CEO" isimli podcast kanalına verdiği mülakatta, İsrail ile ilişkilere değindi. İsrail'in "iyi bir ortak" olduğunu savunan Vance, "Ancak İsrail zaman zaman bunu yanlış nitelendiriyor ve İsrail ile ABD'nin temelde hep aynı çizgide olduğunu söylüyor. Bu doğru değil. Biz farklı ülkeleriz, farklı ihtiyaçlarımız var, farklı coğrafyalardayız." ifadelerini kullandı.

Vance, sunucunun "Onlara (İsrail) güveniyor musunuz?" sorusuna, "Konu, uluslararası ilişkiler ve diplomasi olunca kimseye güvenmem. Onların kabiliyetli olduğunu düşünüyor muyum? Evet. Ortak çıkarlarımız olduğunu ve iyi çalıştığımızı düşünüyor muyum? Evet." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Sansüre uğrayan 1 ay önce Şikayet Et
    Onların hizmetcsiyiz diyecek değilsin tabi....
    Cevapla
  • önce vatan 1 ay önce Şikayet Et
    yenimi aklınız başınıza geliyor bu bebek katili soykırımcı katil israil sizleride bu savaşa çekip amerikayı itibarını yerle bir etmedimi öyle tuturmuş bu katiller önüne gelen ülkeleri tehdit edip milliği güvenlik meseleleri diyip şurda tererüsteler var diyip önüne gelen masum ülkelere köpek gibi saldırıyor dünyada tek tererüst varsa oda soykırımcı israil bunu sizde bizde biliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon euroluk transfer tamam! Fenerbahçe 8+2 milyon euro karşılığında el sıkıştı
TÜİK temmuz enflasyonunu açıkladı: Kiralara yapılabilecek azami zam oranı netleşti!