Üslerdeki zarar büyük: ABD karar aşamasında! Savaş sonrası görüntüler ortaya çıktı
ABD, İran’ın saldırıları sonrası Orta Doğu’daki üslerini başka bölgelere taşımayı değerlendirirken, İsrail üslerin taşınabileceği ülkeler arasında yer alıyor.
- İran savaşının ardından ABD'nin Orta Doğu'daki askeri üslerinin uygu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde üslerdeki zararın boyutları ifşa oldu.
- ABD’nin İran saldırılarında en az 20 askeri ve diplomatik tesisinde meydana gelen hasarların ardından Orta Doğu'daki askeri varlığı hakkında yeniden değerlendirme yaptığı iddia edildi.
- ABD hükümeti uydu görüntülerine kısıtlama talep ederken savaşın ABD’ye toplam maliyeti yaklaşık 40 milyar dolar olarak hesaplandı.
İran’ın ABD-İsrail saldırılarına karşılık olarak düzenlediği füze ve İHA saldırılarında ABD’nin Orta Doğu’da bulunan çok sayıda üssünde hasar meydana gelmesinin ardından ABD’nin üslerini başka bölgelere taşımayı değerlendirdiği öne sürüldü.
ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, ABD’nin İran saldırılarında en az 20 askeri ve diplomatik tesisinde meydana gelen hasarların ardından Orta Doğu'daki askeri varlığı hakkında yeniden değerlendirme yaptığı iddia edildi.

BÖLGEDEKİ ASKERİ VARLIĞI AZALTMAYI DÜŞÜNÜYOR
Haberde, adı açıklanmayan ABD'li yetkililer, İran’ın birçok kez hedef aldığı Bahreyn’deki deniz üssünün yeniden yapılandırılması, Kuveyt ve Suudi Arabistan'daki askeri varlığın azaltılması ve bazı üslerin İran'ın füze ve İHA menzilinin dışında kalan bölgelere taşınmasının değerlendirildiğini aktardı. İran, ABD’nin Bahreyn’deki deniz üssünün birçok kez hedef almış, en az 12 bina ve 2 uydu haberleşme terminali bu saldırılarda hasar görmüştü.
Haberde, saldırıya uğrayan bazı yapıların yeniden inşa edilmemesinin, komuta-kontrol merkezlerinin yer altına taşınmasının ve askeri varlıkların bölge geneline daha dağınık şekilde konuşlandırılmasının seçenekler arasında bulunduğu belirtilerek, bu konuda henüz nihai bir karar alınmadığı aktarıldı.
Haberde, ABD'nin değerlendirdiği alternatif konuşlanma noktalarından birinin de İsrail olduğu ifade edilerek, savaş sırasında İsrail’in ABD'ye ait savaş uçaklarına ve yakıt ikmal uçaklarına ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı.

HASARI GÖSTEREN GÖRÜNTÜLERE KISITLAMA TALEP EDİLDİ
ABD Savunma Bakanlığı üslerdeki hasarın maliyetine ilişkin Kongre’ye bilgi vermedi.
ABD hükümetinin nisan ayında ticari uydu görüntüsü sağlayıcılarından ABD üslerinde meydana gelen hasarı gösteren görüntülere erişimi kısıtlamalarını istediği belirtilen haberde, ABD Savunma Bakanlığı ise üslerdeki hasarın maliyetine ilişkin Kongre’ye bilgi vermediği aktarıldı.
Haberde ayrıca, ABD Savunma Bakanlığı Mali İşler Sorumlusu Jay Hurst’ın, savaşın toplam maliyetine ilişkin 29 milyar dolarlık tahmine üslerdeki hasarın dahil edilmediğini söylediğine dikkat çekildi.
40 MİLYAR DOLAR ZARAR EDİLDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR
ABD merkezli, dış politika ve güvenlik odaklı düşünce kuruluşlarından Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi (CSIS), savaşın ABD’ye toplam maliyetini yaklaşık 40 milyar dolar olarak hesapladı. CSIS, ABD üslerindeki hasarın maliyetinin 2,2 ila 5,1 milyar dolar arasında olduğunu tahmin ederken, yalnızca Bahreyn'deki deniz üssündeki yapıların yeniden inşa maliyetinin yaklaşık 400 milyon dolar olabileceğini değerlendirdi.
-
Nefer 1 ay önce Şikayet EtBence, İran taktik ve stratejik açılardan oldukça faydalı bir işe imza atıyor. Ortadoğu ülkeleri için hayırlı bir iştir. Değilse, ABD yı Ortadoğu'dan çıkartmak mümkün görünmüyor...Beğen
-
Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet EtTürkiye cumhuriyeti hükümeti saakınn Türkiye'de istemiyoruz bunlar ve bunlar gibilerini sakıınnBeğen Toplam 10 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtArap lar sağ olsun öderler masrafı A b D ye tramp bir tür yapar halladerBeğen Toplam 4 beğeni
-
Gerçek 1 ay önce Şikayet EtAraplar yıllarca bütün parasını verdi usa orda kendini bile koruyamadı sadece İsrail korumak için orda inmişBeğen Toplam 7 beğeni
-
OSMAN GAZİ 1 ay önce Şikayet EtAferin İran'a ki vurulamaz denen yerleri nokta atış vurabilmiş. Demek ki vurulabiliyormuş. Bu da bize ders olsun ve balistik füze sistemlerimizi amerikayı bile vurabilecek hale getirmeliyiz. Ha sonunda ne olur adamlar bize nükleer atmaya kalkar. O zaman da işte eğer bizde de atom yoksa işimiz biter. O yüzden amerikada olan nükleer en bizde de olmalıdır. En kısa zamanda yapmalıyız.Beğen Toplam 11 beğeni