Son dakika: ABD ile İran arasında ipler koptu: Barış rafa kalktı!

ABD ile İran arasında son günlerde Hürmüz Boğazı'nda yaşanan karşılıklı saldırıların ardından, İsviçre'de yapılması planlanan barış görüşmelerinin "durdurulduğu" iddia edildi.

Son dakika: ABD ile İran arasında ipler koptu: Barış rafa kalktı!
Son dakika: ABD ile İran arasında ipler koptu: Barış rafa kalktı!
GİRİŞ 29.06.2026 00:50 GÜNCELLEME 29.06.2026 00:50

İran ile ABD arasındaki diplomasi trafiğine ilişkin peş peşe çelişkili iddialar gündeme geldi. İran basını, Tahran'ın son saldırılar nedeniyle teknik görüşmelere katılmadığını öne sürerken, ABD basını ise tarafların saldırıları durdurma konusunda uzlaştığını ve salı günü Doha'da yeniden masaya oturacağını iddia etti.

İRAN'DAN AÇIKLAMA: GÖRÜŞMELER DURDURULDU

İran basının geçtiği habere göre, İran son saldırılar nedeniyle ABD ile bugün planlanan teknik görüşmelere katılmama kararı aldı. Haberde, iki ülke arasındaki saldırıların, "bu hafta sonu İsviçre'de yeniden başlaması beklenen görüşmelerin durdurulmasına" yol açtığı ileri sürüldü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın haziran ayı başında imzaladığı mutabakat zaptına atıf yapılan haberde, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı ticari gemilerin geçişine açık tutma yükümlülüğüne dikkat çekildi.

AXIOS, SALI GÜNÜ DOHA'YI İŞARET ETTİ

Öte yandan ABD merkezli haber sitesi Axios, taraflar arasında farklı bir tablo çizdi. Habere göre, ABD ile İran saldırıların durdurulması konusunda anlaşmaya vardı.

Axios'un iddiasına göre iki ülke heyetleri, görüşmeleri sürdürmek üzere salı günü Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelecek. İran ve ABD'den söz konusu iddialara ilişkin henüz resmi bir doğrulama ya da yalanlama gelmedi.

KARŞILIKLI SUÇLAMA

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mike Waltz, Fox News'e verdiği röportajda, Tahran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki uluslararası deniz trafiğini tehdit etmesi halinde ABD'nin İran'ın askeri altyapısını hedef almaya devam edeceğini açıklamıştı. İran ve ABD yönetimi, karşılıklı olarak birbirini varılan mutabakatı ihlal etmekle suçluyor.

Bu kapsamda İran, Katar'dan petrol taşıyan bir konteyner gemisine ve bir tankere saldırı düzenlemiş, ABD de buna karşılık İran iletişim hatlarını, insansız hava araçlarını ve füze üslerini vurmuştu.

KAYNAK: AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 19
  • Omer 1 ay önce Şikayet Et
    Ikiside tiyatro oynuyor böyle savaş olmaz ya alırsın ya olursun
    Cevapla
  • oflu 1 ay önce Şikayet Et
    Her iki taraf da ahlaksızca oynuyor İnsanlıkla asla düşündükleri hiç bir değer yok niyetleri dünya ekonomik düzenini değiştirmek diz çöktürmek
    Cevapla
  • 3922 1 ay önce Şikayet Et
    İran ile abd dünyayı bayağı soğuyorlar Altın bir gecede 300 tl değer kaybetip bir gecede 300 tl değer kazanmaz böyle bir ekonomik sistem dünyada yok
    Cevapla
  • rüşvet var 1 ay önce Şikayet Et
    amerika borsaya oynuyor altın ve kripto paralardan trilyonlarca dolar kazanıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Hamleler Piyasayı manipule ederek Dünyayı soymak içindir.Hırsızlaaarrr.Sahtekarlaaarrr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti! YENİ Parti kararını da duyurdu
Şişli'de öldürülen Müge'nin katili yakalandı! Yakalandığı yer şoke etti