ABD askeri uçakları Bulgaristan'dan ayrıldı

Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov, başkent Sofya'da konuşlandırılan ABD'ye ait askeri uçakların ülkeden ayrıldığını bildirdi. Stoyanov, "ABD uçaklarının Bulgaristan'daki görevi sona erdi." dedi.

ABD askeri uçakları Bulgaristan'dan ayrıldı
ABD askeri uçakları Bulgaristan'dan ayrıldı
GİRİŞ 01.07.2026 12:39 GÜNCELLEME 01.07.2026 12:40

Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov, başkent Sofya'daki Vasil Levski Havalimanı'nda konuşlandırılan ABD'ye ait tüm askeri uçakların ülkeden ayrıldığını belirtti. Stoyanov açıklamasında, "ABD uçaklarının Bulgaristan'daki görevi sona erdi." dedi.

ABD, Bulgar vatandaşlarına vize muafiyeti getirmemişti. Sofya'dan Washington'a dolaylı bir yaptırım gelmişti.

Bulgaristan, ABD ordusunun yakıt ikmal uçaklarına sadece 1 ay daha ev sahipliği yapacağını açıklamıştı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, geçen hafta yaptığı açıklamada, ABD uçaklarının haziran sonuna kadar Vasil Levski Havalimanı'nı terk edeceğini duyurmuştu.

Bulgaristan hükümeti, 29 Mayıs'ta aldığı kararla ABD'ye ait 15 askeri uçak ile 500 kişilik teknik personelin ülkedeki kalış süresini 30 Haziran'a kadar uzatmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafirler18 1 ay önce Şikayet Et
    Yavas yavas bölgeden cekiliyor ruslara ortam hazirliyor ve sonra yine kurtarici olarak gelecek bir yüz sene daha
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkelerinde duramadılar nereyi karıştırsak derdindeler
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 ay önce Şikayet Et
    defolup gitmişler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti harekete geçti! Nafakadan çalışma hayatına kadar yeni düzenlemeler yolda
Felaket ülkeyi sardı! Devlet başkanına ağır suçlama: İsrail'le ortak çalışıyor