İran'dan ABD'nin tehditlerine müzakere resti

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ülkesine yönelik tehditlerin devam etmesi durumunda nihai anlaşmaya yönelik müzakerelerin başlamayacağını söyledi.

GİRİŞ 07.07.2026 10:00 GÜNCELLEME 07.07.2026 11:51

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, X hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Eski ülke lideri Hamaney'in cenaze törenine işaret eden Arakçi, milyonlarca İranlının Hamaney için bir araya geldiğini belirtti.

İran halkı ve ordusunun herhangi bir tehditten etkilenmediğini ifade eden Arakçi, mutabakat zaptının 13. Maddesi'ne atıfta bulunarak, ABD'den gelen tehditlerin devam etmesi halinde nihai anlaşmaya yönelik müzakerelerin başlamayacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Murat 1 saat önce Şikayet Et
    geçen gemilere füze ile ateş ederseniz zor başlar, Hürmüz de teröristliği bırakmanız lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bosnalı yıldız Amar Dedic, camide ezan okudu! Görüntüler gündem oldu
Ordu'da feci kaza: Tırın altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti