Son dakika... İran'da patlama! Buşehr kentinde patlama sesleri duyuldu!

Son dakika...İran'ın Buşehr eyaletinde peş peşe patlama sesleri duyuldu. Mehr haber ajansının duyurduğu olayda patlamaların kaynağı henüz bilinmezken, ABD ordusu İran'a yönelik son saldırı dalgasını tamamladığını açıkladı.

GİRİŞ 09.07.2026 12:35 GÜNCELLEME 09.07.2026 13:46

Son dakika...İran'da Basra Körfezi'nde yer alan Buşehr eyaletinde patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

İRAN MEDYASI: BASRA KÖRFEZİ'NDE YER ALAN BUŞEHR EYALETİNDE PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Fars Haber Ajansı'na göre, Buşehr eyaletinde 2 patlama sesi duyuldu.

Haberde, patlamanın nedeni belirtilmezken konuya ilişkin resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran’a yönelik saldırı tehdidinin ardından ABD ordusunun gece saatlerinde başlayan bombardımanında, İran’ın Hürmüz Boğazı yakınındaki bölgeleri hedef alınmıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu da ABD'nin saldırılarına karşılık Kuveyt ve Bahreyn'de bulunan ABD askeri üslerindeki altyapı ve tesisleri hedef aldığını açıklamıştı.

 

KAYNAK: HABER7, AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Murteza 26 dakika önce Şikayet Et
    Acaba petrol fiyatı 68 dolar altına düşünce saldırıların başlaması ve saldırılarda hiç insan kaybı olmaması dünyanın en çok petrolü olan bu iki ülkenin petrol gelirini artırmak için yaptığı bir gösterimi diye düşündürüyor beni
    Cevapla
  • malatya balabanlı 48 dakika önce Şikayet Et
    Ortada büyük oyun var , kim ne yapıyor belli değil . Abd köpeksiz köy bulmuş dalıyor vahşice . İtraile dur diyen yok iran a islam dünyası güvenmiyor . Türkiye kısır içi boş çekişmeleri bırakmalı .
    Cevapla
  • vatandaş 55 dakika önce Şikayet Et
    israil terör devleti olduğu sürece huzur yok ama önce onalra destek veren arap ülkelerini dizginlemek lazım
    Cevapla
  • Deli 37 dakika önce Şikayet Et
    Iran durup dururken körfez ülkelerini, ve gemilerini bombaliyor, hani İsrail ile savaşıyordu? Hiç bir stratejik hedefi vurdumu yok. Arap ülkelerini haklı çıkarıyor, onlara saldırarak. Demek iran fırsat bulsa hepsini yok edecek. Ülkemize de 3 kere füze fırlattı, eğer biri düşse ne olurdu?
    Cevapla
  • Dkkskd 56 dakika önce Şikayet Et
    İran molla rejimi İsrail ve ABD ile gizlice görüşüyor ikisinin ortak amacı aybçnı olan İran hakkına oluyor
    Cevapla
  • İSA 1 saat önce Şikayet Et
    Şu Armageddon bir olsa bitse bari... Bu iş iyice kabak tadı vermeye başladı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Trump'ın sözleri sonrası MSB'den açıklama! Yunan'a net uyarı...
Ankara'da diplomasi rüzgarı: NATO Zirvesi dev anlaşmalar ve renkli anlarla sona erdi