Güney Kıbrıs'ta sirenler çalıyor: Hükümet tahliye kararı verdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) başkenti Lefkoşa'da bir alışveriş merkezi (AVM) ve bir binaya yönelik gönderilen bomba tehdidi üzerine söz konusu binalar tahliye edilirken, olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Güney Kıbrıs'ta sirenler çalıyor: Hükümet tahliye kararı verdi
Güney Kıbrıs'ta sirenler çalıyor: Hükümet tahliye kararı verdi
GİRİŞ 11.07.2026 22:43 GÜNCELLEME 11.07.2026 22:44

GKRY'nin başkenti Lefkoşa'da bombalı saldırı tehdidi paniği yaşandı.

Polis ekipleri, "Nicosia Mall" adlı bir AVM ile başka bir binaya yönelik gönderilen tehdit mesajı üzerine alarma geçti.

Rum basınında yer alan haberlere göre öğle saatlerinde polise iletilen mesajda, binalarda patlayıcı düzenek bulunduğu iddia edildi.

Mesajda, adının "David" olduğunu söyleyen bir kişi, "Binada patlayıcı bir düzenek var. Hepinizden nefret ediyorum" dedi.

Mesajda, bir okula yönelik silahlı saldırı gerçekleştirme tehdidinin, çeşitli şiddet içeriklerinin ve kişinin psikolojik durumuna ilişkin ifadelerin de yer aldığı kaydedildi.

Polis ekipleri, söz konusu binalara sevk edildi. Her iki noktada da sirenler çalarken, binalar tedbir amacıyla tahliye edildi.

Boşaltılan binalarda arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, önleyici tedbirler kapsamında güvenlik protokollerinin eksiksiz şekilde uygulandığını belirtti.

Polis, tehdidin kaynağını belirlemek ve mesajı gönderen kişi ya da kişileri tespit etmek amacıyla başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 14
  • ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    daha iyi günleriniz israil nerdeyse orda kaos vardir.
    Cevapla
  • M.K. 1 ay önce Şikayet Et
    Lefkosa GKRY'nin başkenti yazan elemanınızı tekrar değerlendirin bence
    Cevapla
  • Burhan 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail her yerde!!@@%₺&^*()([]
    Cevapla
  • İlhan saçkesen 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in tek bir yeri kaldı vaad edilen toprakların altında yok olması sabredin az kaldi
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz. ALLAH israil den çoooook daha BÜYÜKTÜR VE GÜÇLÜDÜR. ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bence boşaltmayın yoksa İsrail Ham yapar...
    Cevapla
  • Bay Y. 1 ay önce Şikayet Et
    Vah vah vah, kınıyoruz. ☺
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kampanyalar arka arkaya geldi! SUV modeller 1.494.900 TL'ye düştü
YKS birincilerine otomobil hediye edildi! Öğrenciler şaşkına döndü