ABD İran'a yeni saldırı başlattı
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattıklarını açıkladı.
CENTCOM'un, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, TSİ 22.00'de İran'a karşı "yedinci gecede art arda" hava saldırılarının başlatıldığı kaydedildi.
Açıklamada, saldırıların "İran'ın askeri yeteneklerini zayıflatmaya devam etmeyi amaçladığı" ifade edildi.
CENTCOM launched a round of strikes against Iran at 3 p.m. ET today for the seventh consecutive night. The strikes are designed to continue degrading Iranian military capabilities at the Commander in Chief's direction.
— U.S. Central Command (@CENTCOM) July 17, 2026
İRAN'DA PATLAMA SESLERİ
ABD'nin yeni saldırı başlattığını duyurmasının ardından İran’ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik kentinde 3 patlama sesinin duyulduğu bildirildi.
İran basınına göre, Sirik kentinde patlama sesleri duyuldu.
Patlama seslerinin, ABD'nin yeni bir saldırı başlattığını duyurmasının ardından duyulduğu belirtildi.
Hürmüzgan Valiliği, ABD’nin Sirik kentine yönelik son saldırısında can kaybı veya hasar yaşanmadığını bildirdi.
Valilik ayrıca, son saldırılar sonucu kent altyapısında zarar oluşmadığını belirtti.

İRAN BASINI, ABD'NİN AHVAZ VE YEZD KENTLERİNE SALDIRILAR DÜZENLEDİĞİNİ DUYURDU
İran’ın Ahvaz ve Yezd kentlerine ABD tarafından saldırılar düzenlendiği bildirildi.
Huzistan Valiliği, ABD’nin Ahvaz kentindeki bazı noktaları füzeyle hedef aldığını duyurdu.
Valilik konuya ilişkin detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti.
Diğer yandan İran'ın Tesnim Haber Ajansı, ABD savaş uçaklarının Yezd eyaletindeki bazı noktalara saldırılar düzenlediğini ve eyalet çevresinde 5 patlama sesi duyulduğunu bildirdi.
Bölge sakinlerinin savaş uçaklarının seslerini duyduğunu aktaran Tesnim, hedef alınan noktaların henüz tespit edilmediğinin bilgisini paylaştı.
İRAN BASINI: ABD, FARS EYALETİNDE İKİ İLÇEYE SALDIRILAR DÜZENLEDİ
ABD güçlerinin, İran'ın Fars eyaletinde iki ilçeye saldırılar düzenlediği bildirildi.
İran'ın Tesnim Haber Ajansı, yerel kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD'nin Fars eyaletine bağlı Lar ve Darab ilçelerine saldırdığını duyurdu.
Her iki ilçede de patlama sesleri duyulduğu aktarılırken, saldırının hedefine ilişkin bilgi verilmedi.
-
Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Ets500 devreye alınmasını acebaBeğen
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet Etiranın karşılık vermemesi çok manidar.bir haftadır tık yok.nerde füzelerin.?Beğen
-
zeki01 3 hafta önce Şikayet EtBu işler sanki danışıklı dövüş gibi. çünkü petrol fiyatları fırlıyor, altın fiyatları düşüyor, dolar yükseliyor. Bu İran'ın da işine geliyor. Yoksa İsrail ve ABD İran'ı vuracağız diye ilan ederken İran'ın hiçbir önlem almaması şaşırtıcı geliyor. F35 uçaklarını 50 km öteden ney olarak tanıyan ve bu uçakları düşürecek mühimmatları satın almayı akıl etmeyen İran biraz da kasıtlı olarak davranıyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtBirşeyler yapılmalı oranın yarsı Azerbaycan türküBeğen
-
Mücahid 3 hafta önce Şikayet EtDanışıklı dövüş kaç tane ABDBeğen Toplam 2 beğeni