Suriye'den İran'a sert uyarı: 'Bu, egemenliğin açık ihlalidir!'

Suriye'den yapılan açıklamada, İran'ın Körfez ülkelerine yönelik saldırılarının uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Şartı hükümlerine de aykırı olduğu vurgulandı.

Suriye'den İran'a sert uyarı: 'Bu, egemenliğin açık ihlalidir!'
Suriye'den İran'a sert uyarı: 'Bu, egemenliğin açık ihlalidir!'
GİRİŞ 18.07.2026 21:58 GÜNCELLEME 18.07.2026 22:52
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Suriye Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Kuveyt, Umman, Bahreyn, Ürdün ve Irak'ın kuzeyine yönelik İHA ve füze saldırılarını sert şekilde kınadı.
  • Açıklamada, saldırıların devletlerin egemenliğinin açık ihlali olduğu, uluslararası hukuk ile Birleşmiş Milletler Şartı'na aykırı olduğu belirtildi.
  • Suriye, saldırıya uğrayan ülkelerle dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak bölgesel istikrar için devletlerin egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, İran’ın Kuveyt, Umman, Bahreyn, Ürdün ve Irak'ın kuzeyine yönelik saldırılarını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İran’ın insansız hava araçları ve füzeler kullanarak söz konusu ülkelerin topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar "devletlerin egemenliğinin açık ihlali, güvenlik ve istikrarına doğrudan tehdit" olarak nitelendirildi.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Esad Hasan eş-Şeybani

Açıklamada, bu saldırıların aynı zamanda uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Şartı hükümlerine de aykırı olduğu vurgulandı.

Bakanlık, Suriye'nin söz konusu saldırılara karşı kardeş ülkelerle tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, bölgenin güvenlik ve istikrarını bozacak her türlü girişimi reddettiğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca devletlerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi, uluslararası hukuk ilkelerine uyulması çağrısı yapılarak, bunun bölgesel barış ve güvenliğin korunmasına katkı sağlayacağı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 98
  • Selim 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerişka nın desteğinin diyetini ödüyorlar. Çakal dan destek alırsan dişinin kirasını ister
    Cevapla
  • Tanımıyorum 3 hafta önce Şikayet Et
    Kendi ülkesinde israil işgali var gelmiş hava atıyor, rezil kepazeler.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    israilin aldığı iş gal topralarını kurtarın ilk başta
    Cevapla
  • Realite 3 hafta önce Şikayet Et
    Suriye'deki yeni yonetimin elinde hava kuvvetleri deniz kuvvetleri olmadiği ekonomisininde hiç iç açıcı olmadiği aşikar ,içi boş bir devlet teslim aldiklari ortada.
    Cevapla
  • Hıfsı 3 hafta önce Şikayet Et
    Tam bir fitne fesat içindeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da 27 yıl sonra ilk! Milyonlarca kişi izledi
Terörsüz Türkiye'nin dev adımı: Bölge ekonomisine 43 milyarlık katkı