Almanya'dan Hürmüz kararı: Savaş gemilerini geri çekecek
Almanya Savunma Bakanlığı, Hürmüz Boğazı'nda olası bir uluslararası mayın temizleme operasyonu için Cibuti'de konuşlandırılan iki savaş gemisinin Doğu Akdeniz'e geri çekileceğini duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı'ndaki siyasi ve güvenlik ortamının istikrarsızlığını koruduğu, kısa vadede uluslararası mayın temizleme operasyonunun başlamasına uygun koşulların oluşmasının beklenmediği belirtildi.
Bu kapsamda Savunma Bakanı Boris Pistorius'un talimatıyla mayın temizleme gemisi "Fulda" ile destek gemisi "Mosel"in diğer ülkelerin savaş gemileriyle Cibuti'den Süveyş Kanalı üzerinden Doğu Akdeniz'e intikal edeceği aktarıldı.
Bölgede kuvvet bulundurmanın teknik sistemler üzerinde gereksiz yük oluşturduğu ifade edilen açıklamada, gemilerin görev bölgesine yakın konumdaki Doğu Akdeniz'de hazır tutulacağı kaydedildi.
Açıklamada, görevin başlamasına ilişkin güvenilir işaretlerin ortaya çıkması halinde gemilerin yeniden operasyon bölgesine sevk edileceği, bu süreçte ise Doğu Akdeniz'de uluslararası ortaklarla ortak eğitim faaliyetlerine devam edilerek birliklerin harekat hazırlık seviyesinin korunacağı bildirildi.
Almanya'nın, gerekli koşulların oluşması ve Federal Meclisin onay vermesi halinde uluslararası mayın temizleme görevine katılma taahhüdünü sürdürdüğü vurgulandı.
Alman medyasında yer alan haberlerde de söz konusu gemilerin, Kızıldeniz üzerinden Akdeniz'e dönüşünün de güvenlik riski taşıdığı öne sürüldü.
Haberlerde, Yemen'deki Husilerin bölgeden geçen ticaret gemilerine yönelik saldırıları nedeniyle "Fulda" ve "Mosel" gemilerinin hava savunma sistemleriyle donatılmış müttefik savaş gemilerinin refakatinde seyredeceği ifade edildi.
-
Kığılı 1 saat önce Şikayet EtTürkiye çok uyanık olmalı acaba Almanıya. Oradan mı bize saldıracaklarBeğen
-
cakal ali 1 saat önce Şikayet Etsadece sorun gemi degil iha siha ve fuzeler usa mecbur anlasmasi gerek secim geliyor dunya bu deli yuzunde batacak iranin yerine olsan binlerce patlayici mayin denize salismis galiba konrol edemiyorum diyecek ve arada balin biracak icine patlayi bazi bos o zaman kaos devam eder usanin hayal ettigi gibi olmaz vurdum bitti bak afganistan irak yirmi yil uzeri oldu sorun bitti miBeğen Toplam 1 beğeni