2 gizli kaynak konuştu: 'Trump İran için yeni bir emir verdi'

ABD merkezli haber sitesi Axios, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün İran’a yeni saldırı düzenlenmemesi yönünde talimat verdiğini öne sürdü.

2 gizli kaynak konuştu: 'Trump İran için yeni bir emir verdi'
2 gizli kaynak konuştu: 'Trump İran için yeni bir emir verdi'
GİRİŞ 25.07.2026 21:18 GÜNCELLEME 25.07.2026 21:20

ABD ordusunun İran'a yönelik yaklaşık iki haftadır sürdürdüğü saldırıların ardından dün akşam yeni bir operasyon gerçekleştirmemesi dikkat çekti.

ABD merkezli haber sitesi Axios, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün İran’a yönelik yeni saldırı düzenlenmemesi talimatını verdiğini öne sürdü.

Adı açıklanmayan iki ABD’li kaynağa dayandırılan haberde, Trump'ın son 13 gün boyunca her gün ordudan gelen saldırı planlarını onayladığı ve operasyonların onaydan birkaç saat sonra gerçekleştirildiği belirtildi.

Dün ise benzer bir saldırı planının Trump'ın onayına sunulduğu ancak ABD Başkanı'nın plana onay vermek yerine saldırı düzenlenmemesi yönünde talimat verdiği iddia edildi.

Haberde, ABD ordusunun İran’a yönelik geniş çaplı operasyonlara dönüş için hazırlıklarını sürdürdüğü belirtilirken, Trump'ın henüz bu yönde bir emir vermediğinin altı çizildi.

Trump'ın talimatının yalnızca bir gün için mi geçerli olduğu ve saldırıların devam edip etmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

UMMAN HEYETİ HÜRMÜZ BOĞAZI'NA İLİŞKİN GÖRÜŞMELER İÇİN TAHRAN'DA

Trump'ın İran'a yönelik saldırı düzenlenmemesi yönündeki talimatının Umman'dan bir heyetin Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasına yönelik yeni bir mekanizma oluşturulması amacıyla dün İran'ın başkenti Tahran'a düzenlediği resmi ziyaretten birkaç saat sonra geldiği belirtildi.

Bölgedeki yerel kaynaklar, Umman ile İran arasındaki görüşmelerde ilerleme sağlandığını ve Tahran ile Maskat yönetimleri arasında bu hafta sonu bir anlaşmaya varılabileceğini iddia etti.

Axios ise söz konusu anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Trump'ın önerilen düzenlemeyi kabul etmesi gerektiğini yazdı.

Beyaz Saray, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 5
  • ali aksoy 5 dakika önce Şikayet Et
    Yahu Allah aşkına,nerde iranın intikamı,nerde Gazzenin intikamı,nerde uyuyan ümmettin intikamı?Abd geçmişinde bir Pearl harbor'da ugradıgı çöküntüyü,Japonyaya 2 Atom bombası atarak intikamını aldı.Eee,yazmaya lüzum var mı!!!Bekliyoruz.
    Cevapla
  • gurbet 12 dakika önce Şikayet Et
    Çok merak ettiğim bir şey var bu iran neden İsraile veya Gemilere Saldırmıyorda müslüman ülkelere Saldırır
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 13 dakika önce Şikayet Et
    İran her geçen gün yeni silahını ortaya çıkarıyor. ABD bin ekonomisini zayıflatıyor... Dolarin değerini düşürebilir...
    Cevapla
  • yistif - Rize 16 dakika önce Şikayet Et
    İran ne yapması gerektiğini biliyor ama sanırım ona cesareti yok.
    Cevapla
  • Pasa 35 dakika önce Şikayet Et
    Gene silahlar tükendi, yenileri gelene kadar ateşkes. İran gereksiz üsleri vuruyor, gemilere saldırsanıza. Bir gemi batirsaniz 5bin asker gidecek. O batan gemi abd yenildiğinin belgesi olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa çılgın transferle yankılanıyor! 100 milyon Euro + Gyökeres
Batı Şeria'da Filistinli Müslüman İsrailliden kaptığı silahla böyle kendini savundu