İsrailli bakan duyurdu: Netanyahu'ya suikast girişimi

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya suikast düzenlemeye çalıştığını öne sürdü. Suikast tehdidi nedeniyle Netanyahu'nun ABD'ye gitmek için İsrail'den gizlice ayrıldığı belirtildi.

GİRİŞ 28.07.2026 14:38 GÜNCELLEME 28.07.2026 17:02

İsrail’de yayın yapan Kanal 14 televizyonuna konuşan Bakan Katz, İran'la gerilimin yanı sıra Lübnan ve Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdikleri yıkıma ilişkin konuştu.

Katz, "İran'ın enerji altyapısına saldırılar düzenlemeyi çok istiyoruz ancak ABD, İran'ın komşu ülkelere saldırması ve küresel petrol krizini tetikleyeceği endişesiyle şu an buna onay vermiyor." ifadelerini kullandı.

İran'a saldırılar düzenleyen ABD savaş uçaklarının İsrail'deki askeri hava üslerinden havalandığını söyleyen Katz, "buna karşın İran'ın bölge ülkelerine karşılık vermesine rağmen İsrail'e caydırıcılıkları nedeniyle saldırı düzenleyemediğini" savundu.

"ABD'nin İran'da İsrail'den daha fazla çıkarı olduğunu" söyleyen Katz, İran'a son iki yıldaki saldırılarında 35 binin üzerinde füze ve bomba attıklarını, sonrasında "ABD'den bağımsız saldırılar gerçekleştirmeye hazır olduklarını" söyledi.

İRAN'IN NETANYAHU'YU HEDEF ALMAYA ÇALIŞTIĞI İDDİASI

İran'ın Netanyahu ve İsrailli üst düzey siyasi ve askeri yetkilileri hedef almaya çalıştığını öne süren Katz, İsrail iç istihbarat servisi Şin-Bet'in (Şabak) söz konusu girişimleri önleme konusunda kritik rol üstlendiğini söyledi.

İsrail basını, Netanyahu'nun İran kaynaklı güvenlik endişeleri nedeniyle ABD ziyareti için sıkı ve alışılmadık tedbirler eşliğinde İsrail'den gizlice ayrıldığı bildirmişti.

LÜBNAN VE GAZZE'DEKİ YIKIM

Bakan Katz, İsrail'in işgalini sürdürdüğü Lübnan, Suriye ve Gazze Şeridi'nden çekilmesi yönünde ABD'nin baskı yaptığı iddialarına dair de konuştu.

Katz, "Trump, İsrail'in Lübnan, Gazze ve Suriye'deki tampon bölgelerden çekilmeyeceğini anladı." ifadesini kullandı.

Lübnan'ın güneyinde gerçekleştirdikleri işgal ve yıkıma ilişkin Bakan Katz, sınır bölgesinde geçmişi yüzyıla dayanan 24 Lübnan köyünde 15 ile 20 bin arasında evi yıktıklarını söyledi.

Katz, Gazze Şeridi'nde sürdürdükleri işgalin boyutlarını ise "Gazze'yi yok ettik" sözleriyle itiraf etti.

Gazze'deki yıkıma ilişkin Katz, "Gazze'de sadece yerin altını değil bütün evleri de yok ediyoruz. Bugün Gazze'nin neredeyse yüzde 70'i yıkılmış durumda. Bugün Şucaiyye yok, Cibaliya yok." dedi.

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 65
  • dddddddddddd 1 ay önce Şikayet Et
    yok edecek olursa kendileri yok eder irana gerek kalmaz akillari sira bunu kahraman gøsterme nr zaten yakinda geberir gider usa domuz ile agzi yuzu døndu gitti
    Cevapla
  • yuşa 1 ay önce Şikayet Et
    Bu öldürülürse bunun için kurtuluş olur. Sorguya çekile çekile ölmesi gerekir.
    Cevapla
  • ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    beceriksizler
    Cevapla
  • 72kaplan 1 ay önce Şikayet Et
    mevlam ne eylerse güzel eyler zamanı geldiğinde güzel eyler
    Cevapla
  • İnsan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu natanyahu ve Yahudileri öldüren cennetliktir büyük kahramandirr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En düşük emekli maaşı için güncel rakamlar! Ocak 2027 TCMB ve OVP yeni zam oranları!
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında son dakika kararı