Netanyahu ve Zelenskiy ile görüşen Trump'tan İran'a yeni tehdit
Son dakika haberi... ABD Başkanı Trump, resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Washington'u ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü.
SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump, resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Washington'u ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.
ABD Başkanı Trump, "Netanyahu savaşa devam etmek istiyor. İran'ın artık anlaşmaları bozmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

TRUMP, ZELENSKİY İLE BEYAZ SARAY'DA GÖRÜŞTÜ
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in cenaze törenine katılmak üzere Washington'a giden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Trump ile Zelenskiy arasındaki basına kapalı görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Zelenskiy, sanal medya hesabından görüşmeyle ilgili paylaşımında, Graham için Trump'a taziyelerini sunduğunu bildirdi. Trump'la ‘verimli’ bir görüşme yaptıklarını belirten Zelenskiy, “Başkanla, Patriot sistemlerine yönelik önleme füzelerinin üretimi için gerekli lisanslar konusunda görüştük. ABD’ye güçlü desteği için minnettarım” ifadelerini kullandı.

İRAN'A YENİ TEHDİT
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer silaha sahip olmayacağını taahhüt etmesi gerektiğini belirterek, “Eğer İran'la bir anlaşma sağlanmazsa geri döner ve işi tamamlarız. Anlaşma yapmazsak Kazma Dağı'nı da yok etmek zorunda kalacağız” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, bir Amerikan haber kanalına yaptığı açıklamalarda İran ile yürütülen görüşmeler ve olası hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundu. İran ile çok iyi görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Trump, Tahran'ın nükleer silaha sahip olmayacağını resmi olarak taahhüt etmesi gerektiğini ifade etti. Trump, “İran, esasen nükleer silaha sahip olmayacağını kabul etti. İran'ın anlaşma yapması için uygun bir zaman. İran çıkıp 'Görüşüyoruz' dedi. İran, hiçbir zaman nükleer silaha sahip olamayacağını anlıyor. Artık anlaşmaları bozmalarına izin veremeyiz” diye konuştu.
İran ile bir anlaşmaya varılamaması durumunda altyapı tesislerinin hedef alınabileceği uyarısında bulunan Trump, “Şu anda İran karşısında çok güçlü bir konumdayız. Eğer İran'la bir anlaşma sağlanmazsa geri döner ve işi tamamlarız. Enerji santrallerini ve köprüleri vurmak istemiyorum. Ancak geri dönüp işi tamamlarsam, köprülerin çoğunu bir saatten kısa sürede çok kolay bir şekilde yok edebilirim” ifadelerini kullandı.
Bu tesisleri yeniden inşa etmenin yıllar alacağını belirten Trump, kime zarar vereceğini bildiğini ve halka zarar vermemek adına su arıtma tesislerini hedef almaktan kaçınacağını kaydetti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İran'ın nükleer programıyla bağlantılı 'Kazma Dağı' (Pickaxe Mountain) tesisine ilişkin açıklamalarına da değinen Trump, süreci yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“Bibi'nin bana bunu söylemesine gerek yok. Bibi bunu söylüyor çünkü benim sürecin içinde kalmamı istiyor. Bunu neden dünyaya duyuruyorsun, neden sadece bana söylemedin? Dünyanın en iyi kameraları oraya odaklanmış durumda. Kazma'da neler olup bittiğini tam olarak biliyorum, bu büyük bir sorun değil. Onların nükleer tesislerini yok ettik ve bir anlaşmaya varamazsak Kazma Dağı'nı da çok kolay bir şekilde yok edeceğiz.”
İran'dan Trump ailesine videolu suikast tehdidi: Melania ve Barron Trump hedef gösterildi
Trump'ın 'saçmalık' dediği uygulama için tarihi adım atıldı: Türkiye’yi örnek aldı
Orta Doğu'da gözler Hürmüz Boğazı'nda! Üç ülke bölgesel güvenlik için masaya oturdu
Trump ve Netanyahu arasında neler görüşülecek: Türkiye hakkında son şikayetleri
Netanyahu, Trump'la görüşebilmek için Gazze kararını onayladı
-
vatan 1 saat önce Şikayet Etbu alçak yahudinin oturuşu herşeyi kaybettiği anlamına geliyor..Beğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etüç kuruş etmez bipbip beter yahu.Beğen
-
SC Freiburg.... 1 saat önce Şikayet EtKışkırtmaya gitmiştir lânet olası mikrop....Beğen