ABD İranlı şirketi hedef aldı: Bilgi sağlayana 15 milyon dolar ödül!
ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'daki Devrim Muhafızları Ordusu'na ait İHA üreten Kimia Part Sivan Şirketi (KIPAS) hakkında bilgi sağlayanlara 15 milyon dolara kadar ödül verileceğini duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan duyuruda; Adalet İçin Ödüller (Rewards for Justice) programı kapsamında İran merkezli Kimia Part Sivan Şirketi (KIPAS) hedef alındı.
Duyuruda "İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün insansız hava aracı üretim kolu" olarak tanımlanan şirket hakkında bilgi sağlayan kişilere ödül teklif edildi. Yapılan açıklamada "ABD, İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun mali mekanizmalarının bozulmasına yol açacak bilgi için 15 milyon dolara kadar ödül sunuyor." denildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda; söz konusu şirketin Kudüs Gücü adına faaliyetler yürüttüğü ve operasyonlarda kullanılmak üzere Irak'a malzeme tedarik ettiği kaydedildi.

"İRAN ORDUSUNA FAYDA SAĞLAYAN" ŞİRKET HEDEFTE
Açıklamada Devrim Muhafızları'nı askeri teçhizat satışlarıyla finanse ettiği belirtilen şirketin üst düzey yöneticilerinin isimleri paylaşıldı ve bu kişilerin özellikle Irak, Yemen ve Suriye'deki İran yanlısı militan gruplar için insansız hava araçlarının test edilmesi, geliştirilmesi ve tedarikinde aktif olarak yer aldığı; şirketin Rusya'daki alıcılar da dahil olmak üzere silah ve insansız hava aracı satışlarından gelir elde ederek İran ordusuna fayda sağladığı ifade edildi.
Trump'tan vur emri: ABD ve İsrail, İran'a saldıracak