Dünya bu atamayı konuşuyor: Mossad'ın eski direktörü Barnea ABD'li şirketin CEO'su oldu
Mossad'ın eski direktörü David Barnea, ABD'li savunma şirketi Ondas'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın eski direktörü David Barnea'nın ABD'li savunma teknolojileri şirketi Ondas'ın yönetim kurulu başkanlığına getirildiği duyuruldu.
Ondas şirketinden yapılan açıklamada, Barnea'nın Orta Doğu, Avrupa ve Asya pazarlarında insansız hava araçlarıyla (İHA) mücadele, otonom savunma, istihbarat, gözetleme, keşif, güvenli iletişim, hassas vuruş ve kara robotik sistemlerine yönelik yatırımların hız kazandığı alanlara odaklanacağı belirtildi.
Açıklamada, Barnea'nın Ondas'ın hem küresel başkanlık hem de yönetim kurulu başkanlığı görevini üstleneceği bildirildi.
Mossad direktörlüğü görevi 2 Haziran'da sona eren Barnea ise yaptığı yazılı açıklamada, yapay zeka destekli ve çok alanlı yeni nesil savunma sistemlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Ondas ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini aktardı.
Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmaların ışığında savaşın doğasının hızla değişmekte olduğunu belirten Barnea, "Operasyonel üstünlük giderek istihbarat, yapay zeka, dirençli iletişim, otonom platformlar ve hassas kabiliyetleri koordine edilmiş tek bir operasyonel ortamda birleştirme becerisine bağlı hale geliyor." ifadelerini kullandı.
David Barnea, 2021-2026 yılları arasında Mossad direktörü olarak görev yaptı. 2 Haziran'da görevi bırakan Barnea'nın yerine Başbakan Binyamin Netanyahu'nun askeri sekreteri Tümgeneral Roman Goffman atanmıştı.
Barnea, Mossad'a katılmadan önce İsrail askeri istihbaratının elit birimi Şayetet Matkal'da görev almıştı.
-
hasan 1 ay önce Şikayet Etbu şirketle ne iş yapılır nede bozuk para alınır,hayırlada olsa niyetiniz alacağınız yada yapacağınız her iş kendi ülkenize ihanet olarak geri dönecektirBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtBunların hepsi aynı b.ürüyor..Beğen Toplam 1 beğeni
-
Rıfkı 1 ay önce Şikayet EtYahudilerin hepsi Mosada çalışır.Bir ülkede Yahudi varsa o ülke İsrail'e meyil yapar.Gerisi kuru gürültüdür.Beğen Toplam 20 beğeni
-
Gei 1 ay önce Şikayet EtHadi ya şaşırmana gerek yok işi bilmeyen birini Ehl-i olmayan birini mi getirecektiBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafirkemal 1 ay önce Şikayet EtABD iseaile satılmuş yeni isbatıBeğen Toplam 12 beğeni