Netanyahu'dan ortalığı karıştıracak açıklama: İngiltere ilk İslam Cumhuriyeti!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiltere'yi "nükleer silaha sahip ilk İslam Cumhuriyeti" olarak nitelendirerek hedef aldı. İngiliz hükümeti, Netanyahu'nun söz konusu ifadelerini "tamamen kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Netanyahu'dan ortalığı karıştıracak açıklama: İngiltere ilk İslam Cumhuriyeti!
Netanyahu'dan ortalığı karıştıracak açıklama: İngiltere ilk İslam Cumhuriyeti!
GİRİŞ 15.08.2026 00:50 GÜNCELLEME 15.08.2026 11:57

SON DAKİKA HABERİ: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" olarak tanımladı.

NETANYAHU: İNGİLTERE NÜKLEER SİLAHA SAHİP İLK İSLAM CUMHURİYETİ

Netanyahu, İngiltere'yi nükleer silaha sahip ilk "İslam Cumhuriyeti" diye hedef alırken, İran'ın nükleer silaha sahip ikinci "İslam Cumhuriyeti" olmasına izin vermeyeceklerini savundu.

Likud Partisi'nin seçim kampanyası için çalışan bir şirketin stüdyosunda İsrail Ordu Radyosu'na röportaj veren Netanyahu, eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in oğlu ve torununun İsrail'in dostu olduğunu söyledi.

Binyamin Netanyahu

İkilinin Altı Gün Savaşı'nda İsrail'e gelerek haberleriyle destek verdiğini ifade eden Netanyahu, İngiltere'nin bir "İsrail Cumhuriyeti"ne dönüştüğünü ileri sürdü.

Netanyahu, "Birisi, nükleer silaha sahip ilk İslam Cumhuriyeti'nin İngiltere İslam Cumhuriyeti olacağını söylemişti. Biz ise İran'ın bir başkası olmamasını sağlıyoruz." iddiasında bulundu.

İNGİLTERE'DEN TEPKİ

İngiliz hükümetinin, Netanyahu'nun "İngiltere İslam Cumhuriyeti" ifadesine tepki gösterdiği bildirildi.

Hükümet sözcüsü, söz konusu ifadeleri "tamamen kabul edilemez" olarak nitelendirerek, konunun İsrail hükümetiyle gündeme getirildiğini söyledi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 43
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    Hade İnşallah
    Cevapla
  • Murat.38 2 ay önce Şikayet Et
    Güneş balçıkla sivanmaz islam batıdan doğacak çiğ gibi büyüyecek inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti'ye geçiş sürecini anlattı
Şahbaz Şerif'ten 'Mekke İttifakı' açıklaması! Suudi Arabistan mesajı dikkat çekti