İsrail, Trump'ın çağrısına rağmen Gazze'ye saldırıları sürdüreceğini açıkladı

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'den saldırıları durdurmasını istemesine rağmen, "Gazze'ye saldırıları sürdüreceklerini" açıklayarak meydan okudu.

İsrail, Trump'ın çağrısına rağmen Gazze'ye saldırıları sürdüreceğini açıkladı
İsrail, Trump'ın çağrısına rağmen Gazze'ye saldırıları sürdüreceğini açıkladı
GİRİŞ 19.08.2026 00:31 GÜNCELLEME 19.08.2026 00:31

Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze politikasının Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından ortaya konduğunu kaydetti.

Paylaşımda, bu politikanın "tehditleri ortadan kaldırmak" ve "7 Ekim'e katılan herkesten intikam almak" olduğunu ileri süren Katz, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürdürecekleri tehdidinde bulundu.

Fox News muhabiri Trey Yingst'e verdiği röportajda Trump, Hamas ile farklı kanallardan iletişim kurduklarını ve Hamas'ın "silah bırakacağını" söyleyerek, İsrail'in "Gazze'ye saldırı düzenlememesi gerektiğini" ifade etmişti.

Buna karşın İsrail ordusunun akşam saatlerinde Gazze kentindeki bir kafeye düzenlediği hava saldırısında biri çocuk en az 6 Filistinli hayatını kaybetmiş, 14'ten fazla kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman devi uyardı: Her şey yolunda gitse bile risk var!
Yola fırlayan parça felaketi getirdi: 2 otomobil çarpıştı, 2 ölü