İran'dan ABD'ye açık tehdit: Güç diliyle zorlayacağız
İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ABD'yi yaptırımları kaldırmaya, İran'ın dondurulmuş varlıklarını serbest bırakmaya, deniz ablukasına son vermeye ve bölgeden çekilmeye "güçle" zorlayacaklarını söyledi.
Azizi, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "ABD, diplomasi dilini anlamadığını kanıtlamıştır. Ne yaptırımları kaldıracaklar, ne İran’ın kaynaklarını serbest bırakacaklar, ne de deniz korsanlığına son verecekler." ifadelerini kullandı.
ABD'yi bunları yapmaya zorlayacaklarını öne süren Azizi, "Ancak tarih, güç dilinin onu yalnızca bu adımları atmaya değil, aynı zamanda büyük İran milletinden özür dilemeye ve bölgeden sonsuza dek çekilmeye zorlayacağını gösterecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile ekonomik işbirliği yapan ülkelere yönelik tehditlerine rağmen "komşu ülkelerden, bölgede yeni güvenlik düzenlemeleri ve ekonomik işbirliğini şekillendirmeye dair çok sayıda mesaj aldıklarını" söyledi.