Eski CIA yetkilisi: Türk korkusundan nereye kaçacağını bilemiyor!
Eski CIA yetkilisi John Kiriakou, "Yunanlar Türklerden korkuyor. Yunanlılar nereye kaçacaklarını bilmiyorlar, bu yüzden İsraillilere kaçıyorlar." dedi.
- Eski CIA yetkilisi John Kiriakou, Atina yönetiminin Tel Aviv'le kurduğu ilişkinin temel motivasyonunun Türkiye korkusu olduğunu söyledi.
- Kiriakou, "Yunanlar Türklerden korkuyor. Yunanlılar nereye kaçacaklarını bilmiyorlar, bu yüzden İsraillilere kaçıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
Eski ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) yetkilisi John Kiriakou, Middle East Eye'ın konuğu oldu. Kiriakou, yayında Yunanistan ve Türkiye ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. Atina yönetiminin Tel Aviv'le kurduğu ilişkinin temel motivasyonunun Türkiye korkusu olduğunu dile getirdi. Kiriakou, hükümet politikaları yüzünden yakında Yunan yönetimi ve Yunan halkı arasında yakında bir hesaplaşma yaşanacağı değerlendirmesini yaptı.
Atina, özellikle son dönemde güvenlik arayışı çabalarında sırtını Tel Aviv'e dayamış durumda. Yunan basını, Yunanistan'ın İsrail ile Aşil Kalkanı için el sıkıştığı; Pazartesi günü 3,1 milyar avroluk silah alımı anlaşmasını resmen imzalayacağını bildirdi.

Eski CIA yetkilisine göre bu yakınlaşmaların arka planında yalnızca ekonomik ve stratejik hedefler yok; Türkiye'nin bölgedeki artan etkisinin yarattığı güvenlik endişesi iki yönetimi birbirine yaklaştırıyor.
"TÜRKLERDEN KORKUYORLAR, NEREYE KAÇACAKLARINI BİLMİYORLAR"
Kiriakou, "Yunanlar Türklerden korkuyor. Yunanlılar nereye kaçacaklarını bilmiyorlar, bu yüzden İsraillilere kaçıyorlar. Yunan halkı ise bunların hiçbirini istemiyor. Ve bu yüzden, muhtemelen erken bir tarihte, Yunan hükümeti ile Yunan halkı arasında bir hesaplaşma günü olmak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.
Atina ve Tel Aviv'den dev anlaşma! 'Aşil Kalkanı' için el sıkıştılar
Yunanistan'dan Ege hamlesi: Türkiye'den açıklama geldi
İsrail SDG kartını yitirdi, sırada Dürzi ve Kıbrıs kartları var
İMZALAR PAZARTESİ ATILACAK
Kathimerini gazetesinin haberine göre, "Aşil Kalkanı" için Yunanistan ile İsrail arasındaki nihai anlaşma pazartesi Tel Aviv'de imzalanacak. Anlaşmanın imzalanmasının ardından projenin 35 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Projenin 3,1 milyar avro tutarında olması ve Yunan firmalarının 700 milyon avroluk kısmını üstlenmesi öngörülüyor.
Öte yandan, Patriot gibi mevcut hava savunma sistemleriyle halihazırda var olan insansız hava araçlarının (İHA) İsrail yapımı hava savunma sistemleriyle entegre olması öngörülen proje kapsamında İsrail yapımı Spyder, Barak MX ve David's Sling gibi hava savunma sistemlerinin Yunanistan tarafından satın alınması planlanıyor.
-
birisi 29 dakika önce Şikayet EtYılana sarılıyor, haberi yok.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Mgl 32 dakika önce Şikayet EtAynısını güney kıbrıs rumları için güney kıbrısta yaşayan ve orada çalışan tanıdığım da güney kıbrıs rumları için söylemiştiذTayyip Erdogsn ansızın gelir diye kabus görüyorlar korku içindeler demişti.Beğen Toplam 2 beğeni