Son Dakika: İran, ABD üslerini bombalamaya başladı

Son dakika haberi: ABD'nin İran'a saldırısı sonrası İran füzeleri ve dronları ABD üslerine fırlatıldı. İran basını, İran ordusunun ABD saldırılarına füze ve insansız hava araçlarıyla misillemede bulunulduğunu duyurdu

GİRİŞ 01.09.2026 21:34 GÜNCELLEME 01.09.2026 21:58

İran Genelkurmay Başkanlığı, ABD ordusunun Sistan-Beluçistan ve Hürmüzgan eyaletlerindeki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına karşılık verileceğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, akşam saatlerinde ülkenin güney bölgelerine düzenlenen saldırılara karşılık ABD'ye "ezici ve yıpratıcı darbeler" vuracaklarını duyurdu.

"ABD'ye ağır bir bedel ödeteceğiz." denilen açıklamada, "ABD ordusu bölgede saldırganlığını sürdürmekte ne kadar ısrar ederse, daha büyük ve ağır kayıplara katlanmak zorunda kalacaktır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, ABD'nin saldırılarına ağır karşılık verileceğini belirtti.

İranlı Askeri Sözcü, "Saldırganları ağır bir ceza bekliyor. ABD, düzenlediği yeni saldırılardan pişman olacak." ifadelerini kullandı.

İRAN, ABD ÜSLERİNE SALDIRI BAŞLATTI

İran ordusunun ABD saldırılarına füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) misillemede bulunduğu bildirildi.

Tesnim Haber Ajansı'na göre, İran Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin bölgedeki üslerine saldırı başlattı.

Füze ve İHA'larla düzenlenen saldırıların ABD'nin akşam saatlerinde ülkenin güneyine düzenlediği saldırılara misilleme olduğu belirtildi.

ABD unsurlarına yönelik saldırılara ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Buşehr eyaletine bağlı Asuliye kentinin de ABD güçleri tarafından hedef alındığı duyuruldu.

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 44
  • Y O L C U Y U M 8 dakika önce Şikayet Et
    İran ırak da var, Suriye de var, Yemen'de var .Hele Rusya ile Esedi korumasalardı Suriye'de bu kadar insan ölmezdi.İrana güven olmaz.PKK'nın bir kolu pejak İran'da ,bu konuda da Türkiye'nin yanında durmadı.
    Cevapla
  • MUŞLUADAM 8 dakika önce Şikayet Et
    AMERİKA'NIN BÖLGEDEKİ SAVAŞ GEMİLERİNİ VURMADIKTAN, BATIRMADIKTAN, ZARAR VERMEDİKTEN SONRA yapılan misillemeler danışıklı dövüşten öteye bir şey değildir. ZALİM İRAN'IN KAFİR AMERİKA'DAN , SOYKIRIMCI İNSANLIK DÜŞMANI SİYON İT İTRAİL'DEN hiçbir farkı yoktur. neden SİYON İT İTRAİL'İ vurmuyorlar, GAZZE HALKI İÇİN BUNU YAPMASI LAZIM
    Cevapla
  • Misafir 11 dakika önce Şikayet Et
    İran samimi ise atsın bir tane atom abd ye yeter.
    Cevapla
  • Kayli. 14 dakika önce Şikayet Et
    Lazım aslı lisan işaret te ezan lüzum mudur sana olan hap aslı kitap ta kastı.
    Cevapla
  • Misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    katiller hiç bir koşulda şartta desteklenmez. katil,katildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Times Meydanı'nda dehşet: Ünlü bankanın başkan yardımcısı öldürüldü!
180 bin liradan başlıyor! SGK ev, arsa, dükkan satıyor