Trump’tan flaş İran savaşı itirafı: “Seçimler nedeniyle tüm gücümüzle saldırmadık”

Trump, Fox News'e verdiği röportajda İran'la savaşın ara seçimler nedeniyle tam güçle yürütülmediğini söyledi. İran'ın füze kapasitesinin büyük ölçüde yok edildiğini öne süren Trump, kararından pişman olmadığını belirtti.

GİRİŞ 11.09.2026 11:48 GÜNCELLEME 11.09.2026 13:02

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da ülkede düzenlenecek Kongre ara seçimleri nedeniyle İran'a "tüm güçleriyle" saldırmadıklarını iddia etti.

Trump, Fox News kanalına verdiği mülakatta İran ile devam eden savaşa değindi.

TRUMP: ARA SEÇİMLER NEDENİYLE İRAN'A "TÜM GÜCÜMÜZLE" SALDIRMADIK

Sunucunun İran'a neden "tüm güçleriyle" saldırmadıklarını sorması üzerine Trump, 3 Kasım'da düzenlenecek Kongre ara seçimlerine işaret ederek "Bunu, seçimler nedeniyle istemiyorum." yanıtını verdi.

Trump, savaşın seçimlerden sonra, belki de "seçimlerden hemen önce" bitebileceğini öne sürerek, "(İran) Zor idare ediyor. Başları büyük belada." ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN BİR MİKTAR FÜZELERİ OLACAK"

İddia ettikleri gibi ABD İran'ın füzelerini tamamen yok ettiyse İran'ın hala nasıl füze fırlattığının sorulması üzerine ise Trump, "Çok fazla füzeleri var. Büyük oranda yok ettik ama hala füzeleri var. Her zaman bir miktar füzeleri olacak." yorumunu yaptı.

İran konusunda herhangi bir pişmanlığı olmadığını vurgulayan Trump, "Tekrar bunu yapmak zorunda kalsaydım, tam olarak böyle yapardım." dedi.

Trump, İran'ın nükleer kapasitesini ellerinden aldıklarını öne sürerek, "Onlar deli. İsrail'i yok ederlerdi. Orta Doğu'yu yok ederlerdi ve bizim birkaç şehrimizi vurmaya başlarlardı. İran'ın elinde nükleer silah olsaydı, onları arayıp şöyle derdik, 'Efendim, bir araya gelebilir miyiz acaba?' Onlarla çok daha farklı bir şekilde muhatap olurduk." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • strateji uzmanı 36 dakika önce Şikayet Et
    nüükler kesinlikle olmalıydı iran rusyadan bir süreliğine nüükler almalıydı
    Cevapla
  • Realite 20 dakika önce Şikayet Et
    Rusya bir bir zaman İran'a nukller vermez.
    Cevapla
  • memet 42 dakika önce Şikayet Et
    tiyatrocuların nedense bu ara sesi çıkmıyor
    Cevapla
  • ONCE VATAN 1 saat önce Şikayet Et
    yahudi İTİ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
En fazla izin kullanan ülkeler açıklandı! Birinci ülke resmen her sene emeklilik yaşıyor!
Trump ABD-İran savaşın biteceği tarihi açıkladı: Ara seçimlerden sonra diye söz verdi