Şara'dan dikkat çeken Türkiye çıkışı! Başkan Erdoğan devreye girdi! "Büyük bir fırsat"
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump nezdindeki girişimlerinin, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını sağlayan tarihi kararda etkili olduğunu ifade etti.
Dubai'de düzenlenen Arap Medya Zirvesi'nde konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, 1979'dan bu yana uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Suriye'de finans ve bankacılık sistemlerini tanımadan yetişen nesiller olduğunu söyledi.
'ERDOĞAN'IN TRUMP NEZDİNDEKİ GİRİŞİMLERİ TARİHİ KARARDA ETKİLİ OLDU'
Şara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ABD Başkanı Donald Trump nezdindeki girişimlerinin, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını sağlayan tarihi kararda etkili olduğunu ifade etti.

Yaptırımlarda Suriye halkının hiçbir sorumluluğu olmadığını vurgulayan Şara, "Yaptırımların kaldırılmasıyla Suriye üzerindeki prangalar kırıldı. Bundan sonraki süreçte doğru politika ve adımlarla bu gemiyi selamete çıkaracağız." dedi.
Şara, Suriye’de 60 yıl süren idari yolsuzluk ve baskı döneminin sona erdiğini, istikrarın sadece Suriyeliler için değil tüm bölge için büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.
Ülkenin içinde bulunduğu geçiş dönemini ve ekonomik hedefleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Şara, Suriye’nin artık uluslararası kamuoyunda bir "kriz alanı" olarak değil "büyük bir fırsat" olarak görüldüğünü söyledi.
'SURİYE ARTIK İSTİKRAR ADASINA DÖNÜŞTÜ'
Cumhurbaşkanı Şara, sözlerine şöyle devam etti:
"Suriye artık çatışmaların merkezi olmaktan çıkarak istikrar adasına dönüştü. Bugün ülkemiz, Doğu ile Batı arasında güvenli bir ticaret koridoru ve enerji tedarik zincirlerinin güvencesi olarak görülüyor."
SURİYE'YE YATIRIMLAR PEŞ PEŞE GELİYOR
Şara, Suriye’nin yatırım, enerji ve gıda alanında büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, Körfez ülkeleri başta olmak üzere birçok Arap yatırımcının ülkeye yöneldiğini dile getirdi.
Suriye’ye yatırımların peş peşe geldiğini ve iyi rakamlara ulaşıldığını kaydeden Şara, "Bazı mutabakat zaptları imzalandı ve bunların bir kısmı fiilen uygulamaya konuldu." diye konuştu.
Enerji arzının stratejik alternatifler arasında yer aldığını belirten Şara, Suriye'nin gıda üretimi açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Şara, "Suriye, mevcut tarımsal teknolojiler kullanılmadan dahi yaklaşık 70-75 milyon insanı besleyebilecek kapasiteye sahip. Nüfusumuz ise 25-30 milyon civarında. Modern tarım teknolojilerinin kullanılmasıyla bu kapasite 100 milyonun üzerine çıkabilir." ifadelerini kullandı.
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ülkesinin geleceğine ilişkin vizyonunu paylaşarak, Suriye'nin ekonomik büyüme sağlayan güçlü ve istikrarlı bir ülkeye dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.
'AĞIR BİR EMANETTİR'
En büyük sermayelerinin toplum olduğunu vurgulayan Şara, vatandaşların onurunu, bağımsızlığını ve izzetini koruyacaklarını aktardı.
Yaşanan her olayda medyanın sorumluluğuna da vurgu yapan Şara,"Medyanın sorumluluğu ağır bir emanettir. Tarafsızlık, bilginin doğruluğu ve güvenilirliği esastır. İnsanların zihinleri medya mensuplarının ağzındaki bir emanettir." görüşünü dile getirdi.
-
Ahmet 14 dakika önce Şikayet EtSuriye’de Türkçe eğitim kaldırıldı Fransızca zorunlu oldu bunuda sorunBeğen Toplam 1 beğeni
-
malatya balabanlı 24 dakika önce Şikayet EtŞara işin farkında , türkiyesiz suriye iran ve itraile karşı savunmasızdır .Beğen Toplam 2 beğeni
-
garip 25 dakika önce Şikayet EtAcilen vatandaşlarınızı ülkenize çağırın ve gelişime katkıda bulunsunlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
Nihal 39 dakika önce Şikayet EtŞu aralar Batılı yatırımcılar kesenin ağzını açsın diye Batı yönetimleri Şara'ya şantaj yapıyor O da bu nedemle Türkiye'ye dirsek gösteriyor gibi bir izlenim varBeğen
-
Gerçekler... 40 dakika önce Şikayet EtArtık Reise ve Türk Devleti ile milletine karşı kötünüz başınız farklı oynamasının, biraz Suriye yönetimi olarak dik durup delikanlı olun, size Türklerden başka dost yok, bu dostluğun kıymetini bilin.Beğen Toplam 12 beğeni