FED'in kararı sonrası Trump'tan sert mesaj! 'Bu artık böyle devam edemez'
ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini artırmasının ardından faiz oranlarının yüzde 1 veya daha düşük seviyeye indirilmesi çağrısında bulundu.
Trump, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.
ABD'de faiz oranlarının yüzde 1 veya daha düşük seviyede olması gerektiğini belirten Trump, ülkenin "açık ara dünyanın en iyi kredisine" sahip olduğunu savundu.

"BU ARTIK BÖYLE DEVAM EDEMEZ"
Trump, ülkenin yeni yatırımlarla hızla büyüdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:
"Ticaret açığı verdiğimiz her ülkeyle, ki bunların çoğu, ticareti durdursaydık yılda en az 1,5 trilyon dolar kazanırdık. 'Açık' kelimesi, 'zarar' için kullanılan süslü bir ifadeden başka bir şey değil. Dünyadaki neredeyse her ülkeyi biz taşıyoruz ve bu artık böyle devam edemez."
"ABD İÇİN FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRÜN VE HIZLICA"
ABD Başkanı Trump, "ABD için faiz oranlarını düşürün ve hızlıca." ifadesini kullandı.
Fed, eylül toplantısında 2023'ten bu yana ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini 25 baz puan artırmış ve yüzde 3,75-4 aralığına yükseltmişti.
-
Misafir 18 dakika önce Şikayet Ethep aynı dalgageçiyorlar danışıklı dövüş çocukmu kandırıyorsunuzBeğen
-
Muhtar 31 dakika önce Şikayet EtUlan bu fed başkanını sen seçtin. İyi polis kötü polisi oynuyor.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Düşünen 33 dakika önce Şikayet EtBizim ülkede olsaydı şimdiye Merkez Bankası Başkanı görevden alınmıştı.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Eray 34 dakika önce Şikayet EtByby TrumpBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 35 dakika önce Şikayet EtBlöf yapıyorBeğen Toplam 1 beğeni
