Trump tüm dünyaya ilan etti! ABD, Danimarka ve Grönland ile anlaştı! ABD kontrolüne geçti
ABD Başkanı Donald Trump, Danimarka ve Grönland ile tarihi bir anlaşma sağladıklarını ve Grönland Adası'nın kontrolünün kalıcı olarak ABD'ye geçtiğini duyurdu. Trump, anlaşmanın ABD'ye hiçbir maliyetinin olmayacağını belirtti.
SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump, Truth platformundaki sosyal medya hesabından yaptığı resmi paylaşımda, ülkesinin Danimarka Krallığı ve Grönland ile tarihi bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Trump, Grönland Adası'nın güvenlik ve diğer tüm ihtiyaçları üzerindeki kalıcı kontrol resmen Amerika Birleşik Devletleri'ne geçtiğini ilan etti.

TRUMP: DANİMARKA VE GRÖNLAND İLE ANLAŞTIK, ABD ADADA ARTIK TAM YETKİYE SAHİP
Anlaşmanın detaylarını paylaşan Trump, bu anlaşmayla ABD'nin uzun süredir devam eden endişelerini tamamen ortadan kalktığını vurgulayarak, "ABD'ye hiçbir maliyeti olmayacak. Benim talimatımla, ABD'nin Grönland'ın ve Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenliğini sağlamak ve savunmak için Grönland'da gerekli olanı yapma konusunda sonsuza dek tam yetkiye sahip olmasını garanti altına almak üzere Danimarka ve Grönland temsilcileriyle çalıştık." ifadelerini kullandı.
Adanın stratejik önemine dikkat çeken ABD Başkanı, bundan böyle hiçbir Amerikan düşmanının ABD'nin açık yazılı onayı olmadan Grönland'da üs kuramayacağını, askeri varlık gösteremeyeceğini veya hassas yatırımlar yapamayacağını bildirdi.
GRÖNLAND ADASI'NDA ABD ASKERLERİ KONUŞLANACAK
Yüzyılı aşkın süredir önceki ABD başkanlarının adanın stratejik öneminin farkında olduğunu ancak hiçbirinin bu konuda adım atamadığını savunan Trump, "Bu çok önemli durumu kalıcı ve kesin olarak çözen başkan olmaktan gurur duyuyorum. Bu 'Sonsuz Ömürlü' bir anlaşmadır, sonu yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

'GERÇEĞE DÖNÜŞEN BİR RÜYA'
Anlaşmanın ardından bölgedeki askeri planlamalara hız verileceğini aktaran Trump, Grönland'ın uygun bölgelerinde büyük bir askeri varlık geliştirme sürecine derhal başlayacaklarını açıkladı. Bu inşa ve geliştirme sürecinde Grönland halkıyla birlikte çalışacaklarını belirten Trump, söz konusu gelişmeyi ABD için tarihi, özel ve gerçeğe dönüşen bir rüya olarak nitelendirdi.
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtBir devlet , satın aldığı ada üzerinden Münhasır Ekonomik Bölge ilan edebilir. Maksimum MEB sınırı ise adanın esas hatlarından itibaren 200 Deniz Milidir (Nautical Miles - Nm). Bence Okyanusta , Endonezya'da veya bir Afrika ülkesinden takımadalar zinciri alalım , Grönland yüzölçümü kadar MEB ilan edelim . Deniz tabanı madenleri Türkiye'nin olur ?Beğen
-
ufuk 1 ay önce Şikayet EtAllem etti, küllam etti aldı, Grölalandı....Beğen Toplam 6 beğeni
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtBaşkan Trump sayesinde , Başka ülkeden toprak satın almak trend haline gelebilir . Dünya'da satışa konu Okyanus adası ve kıyısı ülke toprakları var . Egemenlik devri (Cession) usülüne göre satın alırsak , tüm yeraltı , yerüstü ve deniz tabanı madenleri legal olarak Türkiye'nin olur .Beğen Toplam 1 beğeni