Suudi Arabistan'dan Türkiye kararı: Vize anlaşması onaylandı

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Türkiye ile diplomatik ve hususi pasaport hamillerinin vize yükümlülüğünden karşılıklı olarak muaf tutulmasına ilişkin anlaşmayı onayladı.

Suudi Arabistan'dan Türkiye kararı: Vize anlaşması onaylandı
Suudi Arabistan'dan Türkiye kararı: Vize anlaşması onaylandı
GİRİŞ 29.09.2026 22:44 GÜNCELLEME 29.09.2026 23:14

Ülkenin resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre Bakanlar Kurulu, başkent Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Türkiye ile diplomatik ve hususi pasaport hamillerinin vize yükümlülüğünden karşılıklı olarak muaf tutulmasına ilişkin imzalanan anlaşma onaylandı.

Türkiye ve Suudi Arabistan, 6 Mayıs 2026'da Ankara'da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi toplantısının ardından diplomatik ve hususi pasaport hamillerinin vize yükümlülüğünden karşılıklı olarak muaf tutulmasına ilişkin anlaşma imzalamıştı.

Bunun ardından, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında diplomatik ve hususi pasaport hamillerinin vize yükümlülüğünden karşılıklı olarak muaf tutulmasına ilişkin anlaşmayı onaylayan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, söz konusu pasaport sahipleri her 180 günlük süre içinde 90 günü aşmayan bir süre için diğer tarafın ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, ülkesinden çıkmak ve ülkesinde geçici olarak kalmak için vizeden muaf tutulacak.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • gama 6 dakika önce Şikayet Et
    Siz hala daha anlamadınız neden şimdi yaptı biraz düşünün
    Cevapla
  • Oben 6 dakika önce Şikayet Et
    E bu haber sadece yeşil pasaportlulara iyi gelir. Biz yine vizeye muhtaç
    Cevapla
  • Misafir 6 dakika önce Şikayet Et
    bordo yok sevinmeyin
    Cevapla
  • Abdullah 6 dakika önce Şikayet Et
    Yeşil pasaportu olan biri umreye bireysel giderken vize alacak mı? Yoksa almayacak mı? Bizim için bu sorunun cevabı lazım. Geçenlerdede bu haber yayınlandı. Hevesler kursakta kaldı. Gidenler yeşil pasaport olduğu halde vize aldı. Şimdi bu yeni bir karar mı. Kapsamı nedir? Net bilen cevaplarsa seviniriz
    Cevapla
  • Ysn 9 dakika önce Şikayet Et
    Hususi yeşil pasaport demek, düz pasaportları kapsamıyor bu karar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Her ülkenin hayalindeki meslek ortaya çıktı! İşte Türkiye'nin hayalindeki meslek...
Türk hakemliğinde deprem! Sahte sınav kağıdı, 'torpil' ve delege trafiği belgelendi