NATO ülkesinden 'Teşekkürler Türkiye' paylaşımı! Baltık semalarında Türk F-16'lar uçtu

Estonya Savunma Bakanlığı, NATO müttefiki Türkiye’ye F-16 savaş uçakları ile Baltık semalarını koruduğu için teşekkür etti.

NATO ülkesinden 'Teşekkürler Türkiye' paylaşımı! Baltık semalarında Türk F-16'lar uçtu
NATO ülkesinden 'Teşekkürler Türkiye' paylaşımı! Baltık semalarında Türk F-16'lar uçtu
GİRİŞ 13.10.2026 00:44 GÜNCELLEME 13.10.2026 00:44

Estonya Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden NATO müttefiki Türkiye’ye teşekkür eden bir paylaşımda bulundu.

"TÜRK F-16 SAVAŞ UÇAKLARI BALTIK SEMALARINI KORUYOR"

Bakanlık, Türkiye’ye ait F-16 savaş uçakların fotoğraflarını paylaşarak, "Türk F-16 savaş uçakları Baltık semalarını koruyor. Bu hafta, Estonya'daki Amari Hava Üssü ile Litvanya'daki Siauliai Hava Üssü'nde konuşlu müttefik uçakları, alçak irtifa ve süpersonik uçuşları da kapsayan eğitim uçuşları gerçekleştiriyor. Bu tatbikatlar, mürettebatın NATO'nun Hava Savunma görevini icra etmeye hazır olmasını sağlıyor. Her iki üsteki savaş uçakları, Baltık semalarını korumak amacıyla 7/24 teyakkuz halinde bulunuyor. Bu durum, Müttefiklerin sorumluluğu paylaşmasının pratik bir örneği ve kolektif savunmanın fiili bir tezahürüdür" dedi.

Amari Hava Üssü’nün bu görev kapsamında halen Türk F-16'larına ev sahipliği yaptığnı belirten Bakanlık, Türkçe ifadeler ile "Türkiye'ye teşekkürler" dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin karanlık günlerini hatırlattı: Azerbaycan'dan eğitime 28 Şubatvari engel
Kamikaze İHA'ların korkulu rüyası: KORKUT 25 hedefi ortadan ikiye böldü!