Yemen'de askeri eğitim kampına saldırı: En az 50 ölü!

Yemen'in Şebve vilayetinde Husilerin hükümet güçlerine ait askeri eğitim kampına düzenlediği üç balistik füze saldırısında en az 53 kişinin öldüğü ve yaklaşık 200 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen'de askeri eğitim kampına saldırı: En az 50 ölü!
Yemen'de askeri eğitim kampına saldırı: En az 50 ölü!
GİRİŞ 19.10.2026 14:59 GÜNCELLEME 19.10.2026 16:44

Yemen'in uluslararası alanda tanınan hükümetini destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ile başkent Sana ve ülkenin kuzeyinin büyük bölümünü kontrol eden Husiler arasındaki çatışmalar son haftalarda şiddetlendi.

Husiler son olarak ülkenin Şebve vilayetinde hükümet güçlerine ait askeri eğitim kampını hedef aldı. Saldırıda, en az 53 kişi öldü ve yaklaşık 200 kişi yaralandı. Hükümet kaynakları, sabah saatlerinde eğitim yapan askerleri hedef alan saldırının üç balistik füzeyle gerçekleştirildiğini belirtti.

YEMEN'DEN AÇIKLAMA

Yemen'in Şebve Valiliği: Husilerin, eğitim merkezine balistik füzelerle düzenlediği saldırıda iç güvenlik güçlerinden en az 53 kişi öldü, yaklaşık 200 kişi yaralandı.

Şebve Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre Husiler, vilayette yeni göreve alınan iç güvenlik personelinin eğitim gördüğü Şehit Ahmed es-Süleymani Eğitim Merkezi'ni hedef aldı.

BM'YE "HUSİLER TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİLSİN" ÇAĞRISI

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten, Husilerin "terör örgütü" olarak sınıflandırılması için BM Güvenlik Konseyi aracılığıyla uluslararası girişim başlatılmasını istedi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLE DEVAM EDİYOR

Yemen'de savaş, Husilerin 2014 yılında başkent Sana'yı ele geçirerek hükümeti güneye çekilmeye zorlamasıyla başlamıştı. Ertesi yıl Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri müdahale, kanlı bir çıkmaza yol açmıştı. Taraflar arasında 2022'de sağlanan ateşkes ise bu yıla kadar büyük ölçüde yürürlükte kalmıştı.

KAYNAK: İHA, AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ayhan KALENDER 1 saat önce Şikayet Et
    Husiler istihbarat desteği alıyor birileri Yemende karışıklık olsun istiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    bütün kordonatları Amerika ve İsrail bildiriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vakaya giden ambulansa pes dedirten engel! Servis sürücüsü bana mısın demedi!
Savaşta çatışmalar şiddetlendi! Kritik mevzileri ele geçirdiler