İki askeri uçak havada çarpıştı

Filipinler Hava Kuvvetleri'ne ait 2 uçağın eğitim uçuşu sırasında havada çarpışarak düşmesi sonucu 4 pilot hayatını kaybetti.

İki askeri uçak havada çarpıştı
İki askeri uçak havada çarpıştı
GİRİŞ 24.10.2026 14:21 GÜNCELLEME 24.10.2026 14:36

Filipinler Hava Kuvvetleri'ne ait 2 SF-260 uçağı, Batangas eyaletindeki Fernando Hava Üssü'nde eğitim uçuşu sırasında çarpıştı. Uçaklar daha sonra hava üssünün arazisinde düştü. Ordudan yapılan açıklamada, 4 pilotun hayatını kaybettiği belirtildi.

Kazanın nedenine ilişkin başlatılan soruşturma tamamlanana kadar SF-260 eğitim uçaklarından oluşan filonun geçici olarak yere indirildiği aktarıldı.

İLK KAZA DEĞİL

Mayıs ayında Filipinler'in kuzeyindeki dağlık bir bölgede bir SF-260 eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilot ölmüştü. 2023 yılında ise bir başka SF-260 TP Marchetti, eğitim uçuşu sırasında düşerek yine 2 pilotun ölümüne neden olmuştu.

KAYNAK: İHA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski kulüp yöneticisi, bıçakladığı husumetlisinin yakınları tarafından sopalarla dövüldü
Ünlü futbolcunun eşinden açıklama: Bu hayvanları sakinleştirmek için ellerini kesin