New York Başpiskoposluğu, cinsel istismar davalarında 800 milyon dolar ödeyecek

ABD'deki New York Başpiskoposluğu, yaklaşık 1300 kişinin cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle açılan davalarda varılan uzlaşma sonucu 800 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

New York Başpiskoposluğu, cinsel istismar davalarında 800 milyon dolar ödeyecek
New York Başpiskoposluğu, cinsel istismar davalarında 800 milyon dolar ödeyecek
GİRİŞ 25.10.2026 12:30 GÜNCELLEME 25.10.2026 13:11

Avukatların yaptığı açıklamada, yaklaşık 1300 kişinin cinsel istismara uğradıkları gerekçesiyle açtıkları davalarda New York Başpiskoposluğu ile uzlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada, uzlaşmaya varılması sonucu başpiskoposluğun 800 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

New York Başpiskoposu Ronald Hicks de yaptığı yazılı açıklamada, avukatların uzlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamasını doğruladı.

Hicks, uzlaşma anlaşmasının 6 Kasım haftası imzalandığında yürürlüğe gireceğini kaydetti.

ABD'deki en büyük Katolik kurumlarından Los Angeles Başpiskoposluğu, 2024'te 1300'den fazla cinsel istismar davası için toplam 880 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiğini açıklamıştı.

ABD'de skandal: Illinois kiliselerinde yaklaşık 2 bin çocuk cinsel istimara uğradıABD'de skandal: Illinois kiliselerinde yaklaşık 2 bin çocuk cinsel istimara uğradı

ABD’de rahip skandalı: İşte kilisenin susturduğu o istismar dosyası!ABD’de rahip skandalı: İşte kilisenin susturduğu o istismar dosyası!

ABD'de kilise  ile ilgili şok rapor: Cinsel tacizleri görmezden geldilerABD'de kilise ile ilgili şok rapor: Cinsel tacizleri görmezden geldiler

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu giderse barış gelecek mi?
Melek Mızrak Subaşı hakkında şoke eden iddialar! Rapor skandalı ortaya çıkardı