İsrail'de seçimler bitti: Netanyahu ve Eisenkot'a sürpriz! Müslümanlar için tarihi gelişme

İsrail'de kesinleşmemiş sonuçlara göre Netanyahu'nun iktidar bloku 53, Eisenkot'un muhalefet bloku 48 milletvekili çıkardı. Filistinlileri temsil eden partiler, 19 milletvekili elde ederek tarihi bir temsil düzeyine ulaştı.

GİRİŞ 29.10.2026 22:03 GÜNCELLEME 29.10.2026 23:34

İsrail'de yapılan ve sandıktan koalisyon belirsizliğinin çıktığı parlamento seçimlerinde oy sayımı tamamlandı.

NETANYAHU VE EİSENKOT YETERLİ SAYIYA ULAŞAMADI

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, sayılan 5,6 milyondan fazla oy, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki iktidar blokunun ve Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot öncülüğündeki muhalefet blokunun koalisyon için yeter sayıya ulaşamadığını gösterdi.

Sayımın tamamlanmasının ardından ortaya çıkan kesinleşmemiş sonuçlara göre, Netanyahu liderliğindeki iktidar bloku 53 milletvekili çıkarırken, Eisenkot öncülüğündeki muhalefet bloku 48 milletvekilinde kaldı.

Böylece iki blok da 120 sandalyeli İsrail Meclisinde koalisyon kurmak için yeterli sayı olan 61 milletvekiline ulaşamadı.

ARAP PARTİLER 19 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partiler, 19 milletvekili elde ederek tarihi bir temsil düzeyine ulaştı. Hadash, Taal ve Balad partilerinin oluşturduğu Ortak Liste 11, Mansur Abbas liderliğindeki Raam Partisi 8 milletvekili çıkardı.

Son tabloda, iktidardaki Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi 27 sandalye alırken, Eisenkot'un Yashar Partisi 21 sandalyeyle ikinci sırada yer alıyor.

Muhalefet kanadında eski başbakanlar Naftali Bennett ve Yair Lapid'in "Birlikte Listesi" 12, Avigdor Liberman'ın İsrail Evimiz Partisi 7, Yair Golan liderliğindeki Demokratlar Partisi ise 8 sandalye kazandı.

İktidar blokundaki Ultra-Ortodoks Yahudileri (Haredileri) temsil eden Şas 6 ve Birleşik Tevrat Yahudiliği 7, Netanyahu'nun aşırı sağcı müttefikleri Itamar Ben-Gvir'in Yahudi Gücü Partisi 7 ve Bezalel Smotrich'in Dini Siyonizm Partisi ise 6 milletvekili elde etti.

KAYNAK: AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç
YORUMLAR 28
  • Misafir 17 dakika önce Şikayet Et
    Tek liste girebilse Araplar daha iyi sonuç olurdu....
    Cevapla
  • O k u r 22 dakika önce Şikayet Et
    Akıl mübarek bir şeydir. Aklımızla maytap geçmeyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Refüjü aşan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi
Muhalafet kanadından Netanyahu'ya ilk veto: Yair Golan koalisyon kapısını kapadı