Libya'dan sonra Türkiye'den yeni hamle! İsrail ve Yunanistan'a bir darbe daha
Yunan basınında, Türkiye'nin Libya modelini Suriye'ye taşıyabileceği ve bunun Atina'nın kıta sahanlığını riske atabileceği iddiaları yer aldı.
Yunanistan'da Türkiye-Libya mutabakatının yansımaları sürüyor. Yunan medyası, Türk-Libya mutabakatı sonrası çeşitli senaryoların dillendirilmeye başlandığını ifade etti.
Bu kapsamda Mısır ile yeni anlaşmanın konuşulduğu aktarılırken, buna ek olarak Türk-Suriye mutabakatı için çalışmalar yapıldığı iddia edildi.

Türkiye'nin, yakın gelecekte Suriye'ye de Libya'da başarıyla uyguladığı modeli uygulamaya çalışacağı iddia edilen haberde, Atina'nın olası hamleye karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altı çizildi. Türkiye'nin Libya ile başlayan adımının Mısır ve Suriye'yi içine alacak şekilde genişleyebileceği vurgulanılan haberde, Doğu Akdeniz'de Osmanlı döneminin tekrar canlanabileceği dile getirildi.
AKDENİZ'DE YUNANİSTAN'I BEKLEYEN TEHLİKE
Ankara'nın, deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda Şam ile bir mutabakat zaptı imzalanmasına her zaman istekli olduğu ifade edilen haberde, böyle bir adımın atılması durumunda Akdeniz'de Yunan hedeflerinin tamamen ortadan kalkacağı aktarıldı.
Yunanistan'ın yanı sıra İsrail için de bu adımın tehlikeli sonuçlar doğuracağı ifade edilen haberde, Tel Aviv'in Türkiye-Libya mutabakat zaptının onaylanmasını kesin bir dille kınadığı hatırlatıldı.

'TÜM PLANLARIMIZ SUYA DÜŞER'
Türkiye'nin Suriye ile deniz geçidini kapatmaya kalkışması durumunda, İsrail ile Yunanistan'ın ekonomik, askeri ve ticari planlarının suya düşeceği dile getirildi.
Haberde, "Ankara, Libya'dan sonra Suriye'de de benzer bir başarıya imza atarsa Güney Kıbrıs'ı denizden çevreler ve Yunanistan'ın kıta sahanlığını ortadan kaldıran kesintisiz bir deniz yayı oluşturur" denildi.
İSRAİL VE MISIR VURGUSU
Yunanistan'ın Doğu Akdeniz çıkarlarına vurgu yapılan haberde, Türkiye'nin Suriye hamlesine karşılık Atina'nın Güney Kıbrıs, İsrail ve Mısır ile ortak hareket ederek son derece tehlikeli bu plana dur demesi gerektiği belirtildi.
-
HIDIR BUDUR 16 dakika önce Şikayet Et"Türkiye Anakarası 3 milden ilerideki tüm adalar Yunanistan'a aittir" diyen papyonlu monşerlerrr !!?? "NE İŞİMİZ VAR LİBYA'DA, MAVİ VATAN DA EMPERYAL OLURUZZZZ, Kıbrıs'tan asker çekmeliyizzz" diyen nicelerini de gördük.? Ya bunların dediklerine göre iş yapılsaydıı?? Bu milletin hali nice olurdu? ŞükürrrrBeğen Toplam 1 beğeni
-
Atcalı 36 dakika önce Şikayet Ethayır öyle olmaz suriyenın kıyıları hakkaniyet esasına göre yunan a aittir.cunku yunanistan öyle istiyorBeğen Toplam 1 beğeni