Libya'dan sonra Türkiye'den yeni hamle! İsrail ve Yunanistan'a bir darbe daha

Yunan basınında, Türkiye'nin Libya modelini Suriye'ye taşıyabileceği ve bunun Atina'nın kıta sahanlığını riske atabileceği iddiaları yer aldı.

Libya'dan sonra Türkiye'den yeni hamle! İsrail ve Yunanistan'a bir darbe daha
Libya'dan sonra Türkiye'den yeni hamle! İsrail ve Yunanistan'a bir darbe daha
GİRİŞ 30.10.2026 21:47 GÜNCELLEME 30.10.2026 21:47

Yunanistan'da Türkiye-Libya mutabakatının yansımaları sürüyor. Yunan medyası, Türk-Libya mutabakatı sonrası çeşitli senaryoların dillendirilmeye başlandığını ifade etti.

Bu kapsamda Mısır ile yeni anlaşmanın konuşulduğu aktarılırken, buna ek olarak Türk-Suriye mutabakatı için çalışmalar yapıldığı iddia edildi.

Türkiye'nin, yakın gelecekte Suriye'ye de Libya'da başarıyla uyguladığı modeli uygulamaya çalışacağı iddia edilen haberde, Atina'nın olası hamleye karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altı çizildi. Türkiye'nin Libya ile başlayan adımının Mısır ve Suriye'yi içine alacak şekilde genişleyebileceği vurgulanılan haberde, Doğu Akdeniz'de Osmanlı döneminin tekrar canlanabileceği dile getirildi.

AKDENİZ'DE YUNANİSTAN'I BEKLEYEN TEHLİKE

Ankara'nın, deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda Şam ile bir mutabakat zaptı imzalanmasına her zaman istekli olduğu ifade edilen haberde, böyle bir adımın atılması durumunda Akdeniz'de Yunan hedeflerinin tamamen ortadan kalkacağı aktarıldı.

Yunanistan'ın yanı sıra İsrail için de bu adımın tehlikeli sonuçlar doğuracağı ifade edilen haberde, Tel Aviv'in Türkiye-Libya mutabakat zaptının onaylanmasını kesin bir dille kınadığı hatırlatıldı.

'TÜM PLANLARIMIZ SUYA DÜŞER'

Türkiye'nin Suriye ile deniz geçidini kapatmaya kalkışması durumunda, İsrail ile Yunanistan'ın ekonomik, askeri ve ticari planlarının suya düşeceği dile getirildi.

Haberde, "Ankara, Libya'dan sonra Suriye'de de benzer bir başarıya imza atarsa Güney Kıbrıs'ı denizden çevreler ve Yunanistan'ın kıta sahanlığını ortadan kaldıran kesintisiz bir deniz yayı oluşturur" denildi.

İSRAİL VE MISIR VURGUSU

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz çıkarlarına vurgu yapılan haberde, Türkiye'nin Suriye hamlesine karşılık Atina'nın Güney Kıbrıs, İsrail ve Mısır ile ortak hareket ederek son derece tehlikeli bu plana dur demesi gerektiği belirtildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 15
  • HIDIR BUDUR 16 dakika önce Şikayet Et
    "Türkiye Anakarası 3 milden ilerideki tüm adalar Yunanistan'a aittir" diyen papyonlu monşerlerrr !!?? "NE İŞİMİZ VAR LİBYA'DA, MAVİ VATAN DA EMPERYAL OLURUZZZZ, Kıbrıs'tan asker çekmeliyizzz" diyen nicelerini de gördük.? Ya bunların dediklerine göre iş yapılsaydıı?? Bu milletin hali nice olurdu? Şükürrrr
    Cevapla
  • Atcalı 36 dakika önce Şikayet Et
    hayır öyle olmaz suriyenın kıyıları hakkaniyet esasına göre yunan a aittir.cunku yunanistan öyle istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Heli Goldenberg reklam arasındalar sandı: İsrailli olmaktan gurur duymuyorum
Eski Yunan general Floros Türkiye'yi hedef aldı: Kendi ayaklarına sıkıyorlar