İran duyurdu: Hürmüz'de sıcak saatler!

İran Ordusu, Hürmüz Boğazı'nın doğusunda bir petrol tankerinin deniz mayınına çarpması sonucu alev aldığını bildirdi.

İran duyurdu: Hürmüz'de sıcak saatler!
İran duyurdu: Hürmüz'de sıcak saatler!
GİRİŞ 02.11.2026 18:26 GÜNCELLEME 02.11.2026 18:51

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Halkla İlişkiler Birimi, Hürmüz Boğazı’nın doğusunda bir tankerin seyir ve tanımlama sistemlerini kapattığını ardından deniz mayınına çarparak alev aldığını duyurdu.

Açıklamada, petrol tankeri sahiplerine uyarıda bulunularak, “Tanımlama sistemlerini kapatarak yasaklı bölgelerden geçmeye çalışan gemiler deniz mayınlarına çarpma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir” ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hello 10 dakika önce Şikayet Et
    Usanin güvenli dediği yere bak gemiler havaya ucuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'nin en soğuk kışı kapıda! Deniz Feneri
Piyasalar hareketli! Altın ve gümüş çakıldı! Petrolde sürpriz! İşte fiyatlarda son durum