Polonya'da Rus casusluğu iddiası: 6 kişi gözaltında

Polonya İç Güvenlik Ajansı (ABW), Olsztyn'de Rus istihbaratına silah ve mühimmat bileşeni sağlayan 6 kişiyi gözaltına aldı. Biri Rus vatandaşı olan şüphelilerden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Polonya'da Rus casusluğu iddiası: 6 kişi gözaltında
Polonya'da Rus casusluğu iddiası: 6 kişi gözaltında
GİRİŞ 05.11.2026 13:57 GÜNCELLEME 05.11.2026 13:57

Polonya İç Güvenlik Ajansı‘nın (ABW) düzenlediği operasyonda 1'i Rusya 5'i Polonya vatandaşı olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

Polonya İç Güvenlik Ajansı'nın (ABW) 21 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Olsztyn şehrinde düzenlediği operasyonlarda casusluk suçlamasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden 1'inin Rusya vatandaşı 37 yaşındaki bir kadın, 5'inin ise yaşları 25 ila 52 arasında değişen Polonya vatandaşları oldukları aktarıldı.

Özel Servisler Koordinatör Bakanı Sözcüsü Jacek Dobrzyski gözaltına alınan kişilerin mühimmat ve silah üretiminde kullanılan çok sayıda bileşeni satın aldıktan sonra yasa dışı yollarla Rusya'ya satmak suretiyle Rusya'nın askeri kapasitesini destekleyen yasa dışı faaliyetlere katıldıklarını, Rus istihbarat servisleri adına faaliyet yürüttüklerini belirtti.
Polonya’nın savunması açısından stratejik öneme sahip mal ve teknolojilerin yasa dışı ticaretini yapmakla suçlanan şüphelilerden 4'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından 3 ay süreliğine tutuklanırken, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haksız kazanç sağlayan herkes hesabını verecek!
İndirime gittiler! İşte 2026 Kasım ayı kampanyalı sıfır km otomobil fiyatları!