Moldova'dan Türkiye kararı! Başbakan Tofan duyurdu

Avrupa Birliği'ne katılmak isteyen Moldova'dan Türkiye dahil 11 ülkeyi ilgilendiren vize açıklaması geldi. Başbakan Vasile Tofan, AB kurallarına uyum kapsamında Türk vatandaşlarına da vize zorunluluğu getirilebileceğinin sinyalini verdi.

Moldova'dan Türkiye kararı! Başbakan Tofan duyurdu
Moldova'dan Türkiye kararı! Başbakan Tofan duyurdu
GİRİŞ 07.11.2026 04:02 GÜNCELLEME 07.11.2026 04:02

Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini sürdüren Moldova, Türkiye dahil 11 ülkenin vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasını değiştirmeye hazırlanıyor.

Moldova Başbakanı Vasile Tofan, TV8 televizyonunda yayımlanan "Cutia Neagra" programında, ülkesinin vize politikasını AB kurallarıyla uyumlu hale getirmek zorunda olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE DAHİL 11 ÜLKE LİSTEDE

Avrupa Komisyonu'nun raporuna göre Moldova'nın mevcut vize politikasını 11 ülke için AB kurallarıyla uyumlu hale getirmesi gerekiyor.

Listede Türkiye, Rusya, Belarus, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Katar ve Vanuatu yer aldı.

BAŞBAKANDAN VİZE AÇIKLAMASI: TARİH VEREMEM

Başbakan Tofan, vize zorunluluğunun ne zaman yürürlüğe girebileceği sorusuna kesin bir tarih vermedi.

Tofan, "Avrupa yolculuğumuzu sürdürmek istiyoruz. Bir tarih vermeye hazır değilim. Eğer AB normları bunu gerektiriyorsa, Avrupa entegrasyon sürecinde ilerlememizi sağlayacak kararları almamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Karadağ’da Türk vatandaşları için vize dönemi başlıyor: Son tarih 31 EkimKaradağ’da Türk vatandaşları için vize dönemi başlıyor: Son tarih 31 Ekim

KARADAĞ DA TÜRKİYE İÇİN VİZE KARARI ALDI

Geçtiğimiz günlerde Karadağ, 1 Kasım 2026 itibarıyla Türkiye, Rusya, Belarus, Çin ve Suudi Arabistan vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdiğini duyurmuştu.

BALKANLARDA VİZE KURALLARI DEĞİŞİYOR

AB adaylarından Arnavutluk da Belarus vatandaşlarına tanınan kalıcı vize muafiyetini ve Bahreyn vatandaşlarına sağlanan geçici kolaylığı kaldırdı.

Bosna Hersek ise Bahreyn ve Umman vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasına son verdi.

Avrupa Komisyonu'nun beklentileri doğrultusunda Bosna Hersek'in Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Çin, Katar ve Kuveyt dahil bazı ülkeler için de vize politikasını değiştirmesi gerekiyor. Moldova'da ise Türkiye dahil 11 ülkeyi kapsayabilecek düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceği henüz netleşmedi.

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmi Gazete'de yayımlandı! 11 üniversiteye yeni rektör atandı
Bakan Çiftçi'den Fatma Betül Sayan Kaya açıklaması! Başkan Erdoğan'dan net talimat