Üç klon insan Doğu Avrupa'da iddiası

İtalyan Oggi dergisinde yarın yer alacak söyleşide İnsan klonlamaya yasak getirilmiş olmasına rağmen ünlü doktor Severino Antinori itirafları gündeme bomba gibi düşecek...

Üç klon insan Doğu Avrupa'da iddiası
Üç klon insan Doğu Avrupa'da iddiası
GİRİŞ 04.03.2009 10:54 GÜNCELLEME 09.11.2018 12:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İnsan klonlamaya yasak getirilmişti. Ama tüp bebek uzmanı ünlü doktor şok bir açıklama yaptı. Doktor, klonlama (genetik kopyalama) yöntemiyle 3 bebeği dünyaya getirdiklerini, bunların 9 yaşında olduklarını ve Doğu Avrupa'da yaşadıklarını söyledi.

 

 

Dünyada kopya insan yöntemiyle uğraşan ilk doktor olarak tanınan İtalyan Severino Antinori, klonlama (genetik kopyalama) yöntemiyle 3 bebeği dünyaya getirdiklerini, bunların 9 yaşında olduğunu ve Doğu Avrupa'da yaşadıklarını söyledi.

Antinori, İtalya'da yayımlanan Oggi dergisinin yarın yayımlanacak sayısındaki demecinde, “İnsan klonlama tekniğiyle 3 çocuğun doğmasına yardımcı oldum. İkisi erkek, biri kız ve bugün 9 yaşındalar. Sağlıklı doğdular ve şu anki sağlık durumları da çok iyi” ifadesini kullandı.

KOPA KOYUN DOLLY İÇİN KULLANILAN YÖNTEMİN GELİŞTİRİLMİŞ OLANI

Severino Antinori, Doğu Avrupa ülkelerinde yaşayan çocukların ailelerinin özel yaşamlarına saygı göstermek zorunda olduğu için ayrıntı veremeyeceğini, ancak İskoç Profesör Ian Wilmut'un ilk kopya hayvan Dolly'yi üretirken kullandığı tekniğin geliştirilmiş halini kullandıklarını belirtti.

 

 

Dr. Severino Antinori

 


64 yaşındaki Antinori, 5 yıl önce dünyada klonlama yöntemiyle 3 çocuğun dünyaya geldiğini söylemiş, ancak ayrıntı vermemişti. Severino Antinori, 1994'te 63 yaşındaki bir İtalyan kadının doğum yapmasını sağlayarak üne kavuşmuştu.

ETRAFIMIZDA BİLMEDİĞİMİZ BAŞKALARI DA MI VAR

İnsan klonlamanın halen yasak olmasına rağmen bu olayın nasıl gerçekleştiği şimdi araştırılıyor. Dr. Antinori'nin açıklamasıyla "etrafımızda klon insanlar var mı?" sorusunu gündeme getirdi. İtalya'da büyük tartışma başladı.

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • iceman46 15 yıl önce Şikayet Et
    clon. tanrı insanı cahil yapmasın..bilime saygı duyun yeni fikirlere farklı fikirlere saygı duyun hayat medrese yle cuma günü arasında dehildir ecüc mecüc ne o sen çocukmusun?ac oku ögren dün eline pc alan yorum yazıyor enter a basıyor yolluyor ama eminim onuda KILON iyerek okuyordur yazık
    Cevapla
  • inan çetın 15 yıl önce Şikayet Et
    yarın birgün. bunlar bugun yarın bu insanlar istedıyı gıbı de kullanacak istedıklerı yerler ajans olarakta kullanacak yuksek makamlara gecirip mıllete çok büyük zararlarda yapacaklar ne olacak bunlarn halı dünyaya gözlaerini dikmişler hiçmi ölümü hatılamazlar
    Cevapla
  • emre kaplan 15 yıl önce Şikayet Et
    Klon. Bu mesajı yazan yani bende bir klonum :D tüm dünyanın sonu bizim elimizden gelicek dünyayı ele geçiricez :D hehehe aramızda klonlar yaşıyormuymuş :) sanki bilgisayarda kopyala yapıştır yapar gibi insan ürüyor.
    Cevapla
  • hursit dilaver 15 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 47 kaçacak yer arayacak o zaman... Ümit sayın falan bu işe el atsın.. bu klonlama işiyle uğraşırsa, özlediğimiz insanların cesetlerinden alınan parçalarla onları yeniden diriltebiliriz.düşünsenize, İSMET PAŞA YENİDEN SAHNEDE, ATATÜRK YENİDEN SAHNEDE..ne güzel olur. demek gerçekten oluyormuş..o zaman araştırma birimleri bu işe el atabilir. belki de yapmışlardır da 9 ay 10 günü bekliyorlardır. ondan sonra türkiyenin yüzde 47si kaçacak yer arayacak di mi..ergenekon da mamur olacak.yaşadılar gene yahu..(SERDARİNİN BEYTİNE MÜRACAAT)
    Cevapla
  • iceman46 15 yıl önce Şikayet Et
    harika. bir olay...bilimin zaferi!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!