Korkunç İvan Müslüman mıydı

Rusya topraklarında dağınık Slav kavimlerini 1500 yıllarında bir araya toplayarak ilk gerçek Rus çarı olan İvan Grozni’nin (Korkunç İvan) Müslüman olup olmadığı tartışması çıktı.

Korkunç İvan Müslüman mıydı
Korkunç İvan Müslüman mıydı
GİRİŞ 11.06.2009 06:23 GÜNCELLEME 11.06.2009 06:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nerdun Hacıoğlu'nun haberi

Rusya’nın Hazar kıyısındaki Astrahan şehri tarih müzesinde Polonya’dan getirilerek sergilenen İvan Grozni’nin savaşlarda kullandığı miğferindeki Arapça yazılmış "Kelime-i Şehadet" deşifre edildi. Miğferin kaynağı araştırıldığında bunun Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim tarafından yollandığı anlaşıldı.

Sultan Selim, miğferi İvan Grozni’nin babası Prens Vasiliy’e yeni doğan oğluna hediye olarak göndermiş. Osmanlı toprakları kuzeyinde yeni bir devlet kurulacağını sezinleyen Yavuz Sultan Selim, Kelime-i Şehadet’in yanına Kiril alfabesiyle "Prens Vasiliy’in oğlu İvan’a" yazdırmış.

(Hürriyet)

YORUMLAR 4
  • ANTİ KEMALİST 14 yıl önce Şikayet Et
    AKIL ALMAZ. akıl almaz olan haber. haber 7 ,hediye miğferdeki "Kelime-i Şehadet" nedeniyle ivan çapulcusunu müslüm yapmış. nasıl bir mantık anlamak zor. allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • mehmet altan 14 yıl önce Şikayet Et
    hürriyet. korkunç olan her şey müslümanlaştırılır , bilinç altı vuruşu olan bir haber ,kim yazıyor , başlığınıda türkiye türklerindir yazan gazete ama kendileri türk değil, psikolojik savaş ile ilgili bir haber , müslümanları vahşetlerle özdeşleştirme haberi.
    Cevapla
  • nevzat ipek 14 yıl önce Şikayet Et
    ihtimal dahilinde değil. adı vahşet ile tanınan birisi müslüman olamaz.miğferinde ne yazdığını ,ne anlama geldiğini kendisi bile bilmiyordur bence.güzel diye takıyordur.
    Cevapla
  • Asil TÜRK 14 yıl önce Şikayet Et
    maüslüman olması mümkün değil. böyle bir insanın müslüman olabilmesi zaten mümkün değil. müslümünlıkla yaptıkları bağdaşmıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor