Batı Şeria'da 18 Osmanlı askerinin iskeleti bulundu

Batı Şeria'da, Birinci Dünya Savaşı'nda öldürülen 18 Osmanlı askerine ait iskeletler bulundu. İsrail basını, Nablus Belediyesi'nin cenaze töreni planladığını ancak Filistin yönetiminintöreni ertelediğini yazdı:

Batı Şeria'da 18 Osmanlı askerinin iskeleti bulundu
Batı Şeria'da 18 Osmanlı askerinin iskeleti bulundu
GİRİŞ 02.10.2010 17:15 GÜNCELLEME 24.01.2022 10:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Nablus kenti yakınlarında bir mağarada, Osmanlı İmparatorluğu ordusunun 18 askerine ait iskeletler bulundu. Osmanlı askerlerinin 1. Dünya Savaşı'na katıldığı ve 1918'de İngiliz askerleri tarafından öldürülmüş olabilecekleri kaydedildi. İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesi, Nablus Belediyesi'nin dün bir cenaze töreni planladığını ancak Filistin yönetiminin bu töreni ertelediğini yazdı. Habere göre Filistin yönetimi, Ankara'nın cenazeleri iadesini talep ederek defin işlemlerini üstlenmek isteyebileceğini belirtti.

Öte yandan Nablus'taki kazıda bir grup Osmanlı askerinin cesetlerine ulaşıldığı bilgisi üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Davutoğlu, şehitlerin anısına sahip çıkılacağını belirterek "Şehit düşen askerlerimiz bize tarihin, ecdadımızın emanetidir. Onların aziz ruhlarını şad edecek şekilde yapılması gereken herşey yapılacak.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da bu konuda Türkiye'nin ön gördüğü herşeyi kabul etmeye, her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını bana ifade etti" dedi. Davutoğlu, askerlerin cenaze törenlerinin hem Filistin'de hem de Türkiye'de yapılacağını ve Filistin'de defnedilmeleri için bir şehitliğin kurulacağını açıkladı. Davutoğlu, Abbas'ın kendisine "Sizin şehitleriniz bizim şehitlerimizdir. Nasıl istiyorsanız o şekilde defnedeceğiz" ifadelerini kullandığını aktardı.

(Sabah)

YORUMLAR 18
  • fatih DEMİR 13 yıl önce Şikayet Et
    körfez savaşında amerikan uçakları. incirlikten kalktı die,bizim içinde ihanet safsataları yazıldı.yüzbinlerce ölü milyonlarca evsiz.araplar osmanlıyı ihanet etmedi-tarihi güçlü olan yazar,bugün ırağa gelen vahşet yüzyıl sonra amerikanın demokrasi ve adalet paylaşan ülke olarak bilinecek.
    Cevapla
  • WiTaMiN 13 yıl önce Şikayet Et
    baki efendi. Bunları yazmakla yaşlılığın ne alakası var.Ben Fahrettin paşanın yaverinin hatıratından okuduklarımı yazdım. Bu kitap çıkdığında Fahrettin paşa sağdı ve bir tek noktasına bile itiraz etmemiştir.Burda anlatmak istediğim bize anlatıldığı gibi okul gibi türk kanı döküldü yalanı uydurulmuş hikaye.Arapları kullandılar. Kullandıklarıda ücra bi köşede öldü.Anlattığıma katılmak imanın şartı değilki inanasın. demek sen oradaydınki hakikati biliyorsun yazda doğrusunu bilelim :)
    Cevapla
  • Tahsin Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Baki. Abdulhamit dediğin zatı mhterem şahıs, devletin borcunu 300 milyon altından 30 milyona indirmiştir. DEvletin kurtuluşu için hafiyeik sistemini kurarak kimlerin hıyanet içinde olduğunu bildirmiştir. Ama içimize öyle sinsice işlemişlerki elimizi kolumuzu bağlamışlar. Böyle büyük bir zatın arkasından pervasızca konuşmak, vatanımızın en büyük tohumlarını atmış kişiye hakarettir. Vatanı sattı saçmalıklarındanda kurtulun, biz biliyoruz kim sattı bu vatanı !
    Cevapla
  • cahid yagcı 13 yıl önce Şikayet Et
    100 yillik yalan. bu hayasiz propagandayi iyi tutturdular.sokaktaki cocuga sorsan derki pis araplar bizi arkadan vurdu. tabi bu propagandalarin birde arap tarafi var onlarda diyorlarki osmanli bizi somurdu. Burda suclu olan bu propagandaya, karsi-propaganda gelistiremeyen bizleriz. goruluyorki ingilizler amacina ulasmis.bizim sokaktaki insan ingilizlere hayrandir oysa..
    Cevapla
  • Baki 13 yıl önce Şikayet Et
    Tayyibin yalakasinada bir cevabim var!!. sen okadar cahil ve Subjektif bir insansinki sana yapacak bisey yok dedigin Abdulhamit cok büyük bir insan ama devleti vardi ama bisey yapamadi Atatürk dedigin Deha yoktan var etti yorumu sana birakiyorum belki düsünme kabiliyetin vardir Allah sana akil versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek