CIA'nın hilafet planı

İslam dünyasına yeni bir şekil vermek için harekete geçen ABD, planları arasına hilafeti de aldı. Peki Amerika neden halife istiyor? İşte ABD'nin hilafet planı:

CIA'nın hilafet planı
CIA'nın hilafet planı
GİRİŞ 28.01.2005 07:30 GÜNCELLEME 28.01.2005 07:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD hilafeti diriltecek. İslam dünyasına yeni bir şekil vermek için harekete geçen Amerika,, planları arasına hilafeti de aldı. Amerika'nın öngörüsüne göre, İslam Dünyası yakın zamanda bir 'halife' çıkaracak. Amerika'nın, müslümanları Halife'nin bayrağı altında birleştirme senaryosu, CIA'nın geleceğe dönük planları arasında yer alıyor. Peki Amerika hilafeti neden istiyor? İşte Amerika'nın hilafet planı.

Amerika 20 yıl içinde İslam dünyasında hilafeti yeniden kurmak istiyor..Bu bir iddia değil! Amerika'nın hilafet planı CIA tarafından bütün dünyaya ilan edildi..

CIA'nın resmi internet sitesinde yer alan rapor, Amerika'nın hilafet planını ortaya koyuyor.. Ulusal İstihbarat Konseyi tarafından hazırlanan raporun adı 'Geleceği Haritalandırmak'...Rapor, 2020 yılında dünyanın siyasi haritasını, güç dengelerini ele alıyor.. Yani 2020 yılında dünyaya verilmek istenen şeklin senaryosu şimdiden hazır...Senaryoda islam dünyasına hilafet rolü verilmiş..... Amerika 2020 yılında müslümanlar arasından bir halife çıkarmayı planlıyor..

CIA'nın senaryosuna göre halife sembolik bir figür olarak kalmayacak... Tam tersine Halife, ABD'nin karşısına çok etkili siyasi ve ideolojik bir güç olarak çıkacak.. Örneğin petrol bölgelerine müdahale edecek, Amerika buna sesini çıkaramayacak.. Hilafet, İslam alemini birleştirecek...Müslüman liderler Halife'den korkup halklarına baskı yapamayacak..Müslüman sporcular olimpiyatlarda halifeye bağlılıklarını bildirecek..

Peki Amerika bu kadar güçlü bir halifeyi neden istiyor?
Bu derece etkili olacak siyesi bir güç ABD'nin çıkarlarına aykırı olmayacak mı? CIA'nın senaryosu, 'neden' sorusunun ceabını da içeriyor. Amerika'nın hilafeti canlandırma planı, İslam Dünyası'nı birleştirme isteğinden değil, terör korkusundan kaynaklanıyor..

CIA'nın öngörüsüne göre önümüzdeki 20 yılda islami terör dünya için büyük bir tehlike haline gelecek. CIA önce 'islami terör dünyayı saracak' diyen bir komlo teorisi üretiyor ardından da çözüm olarak hilafeti diriltmeyi planlıyor.

ABD'nin senaryosu, radikal islama panzehir olarak hilafeti kurmak..Radikal İslam yerine meşru hilafetin islami terörü törpüleyeceği, etkisiz hale getireceği öngörülüyor..Güçlü bir hilafet işte bunun için isteniyor..

İslam Dünyasına yeniden şekil verme planına, Büyük Ortadoğu Projesi ile ilk harcı koyan Amerika, müslümanların gündemine hilafet tartışmasını da sokmayı amaçlıyor.
HABER 7

YORUMLAR 4
  • ekşi 3 yıl önce Şikayet Et
    ekşiden gelenler burda mı?
    Cevapla
  • eksici pis 3 yıl önce Şikayet Et
    tabii ki
    Cevapla
  • miki 3 yıl önce Şikayet Et
    vay be
    Cevapla
  • kiwi 3 yıl önce Şikayet Et
    vay be nerdeeeeeennn neereye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler